12.04.2017
Yumee

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky, najleṕšie do ďalšieho dňa. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Na plechu s pečiacim papierom pečieme pri 180 stupňoch dozlatista. Po upečení potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou studenej vody. Po vychladnutí zdobíme cukrovou polevou (1 bielok, 150g práškového cukru, par kvapeik citrónovej šťavy).

12.04.2017
Yumee

Do misky nakrájame na drobné kúsky studené maslo z chladničky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme v tuhé cesto. Z hotového cesta tvoríme male guľôčky, ktoré následne rozvaľkáme na valčeky a vytvarujeme rožky. Poukladáme na plech s papierom a pečieme na 180 stupňov zhruba 10-12 minút. Pripravíme si práškový cukor na obalenie a pridáme do neho vanilku, ktorú rozrežeme a špičkou noža vyškrabeme semienka. Tie následne zmiešame s práškovým cukrom. Rožky obaľujeme čerstvo upečené, ešte vlažné aby časť cukru do seba vsiakli a boli ešte lahodnejšie.

10.05.2014
Míša

Nachystáme si suroviny. Rozdelením surovín na tuhé a kvapalné zabránite nerovnomernému vymiešaniu cesta. Cesto nemixujte v mixéri - to je podstata prípravy dobrého muffinového cesta - musí byť vymiešané krátko a zľahka. Suroviny si rozdelíme na tuhé a kvapalné. Tuhé: Do misy dáme: 150 g hladkej múky (pre zdravšiu verziu odporúčam hladkú celozrnnú alebo špaldovú), 100 g celozrnej špeciál stredne hrubej (avšak môžeme použiť polohrubú múku), 120 g trstinového cukru (môže byť aj obyčajný), 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie holadského), 1/2 vrecka prášku do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, štipka soli. Všetky tieto suroviny spolu premiešame. Kvapalné: K tuhým surovinám primiešame: 100 ml oleja (avšak môžeme použiť 125 g masla, najlepšie je klasické 82%), 1 vajce, 2 kyslé smotany klasické 200 g balenie ( môžeme však použiť 2 biele jogurty). Pridáme sem nasekanú čokoládu. Všetko spolu premiešame. Cesto nesmie byť ani riedke ani príliš husté (niekedy sa môže stať, že bude cesto husté, vtedy pridáme trochu mlieka od oka. Silikónové košíčky jemne vymastíme olejom a poukladáme na plech. Naplníme . Pečieme 180-190°C, 25-30 minút. A môžme podávať :)

10.05.2014
Míša

Do miski si dáme pokrajaní banán , nalejeme a odhadneme koľko mlieka naliať ,dame si najviac 2 3 lyžice krištaloveho cukru . A rozmixujeme . Potom posipeme koktail trochu škorice a trochu ručne rozmiešame . Môžte ho ozdobiť aj 1 kolieskom banána . A môžme podávať . Dobrú chuť !

14.07.2012
18.01.2012
18.01.2012
18.01.2012
28.10.2011
28.10.2011
21.08.2011
20.08.2011
04.06.2011
27.04.2011
23.04.2011
07.04.2011
01.04.2011
03.03.2011
14.12.2010
23.11.2010
28.10.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy