31.10.2017
Yumee

V hrnci na olivovom oleji speníme 2 nadrobno nakrájané šalotky. Pridáme 1/4 masla a necháme rozpustiť. Vsypeme ošúpanú, vydlabanú a na kocky nakrájanú hokkaido tekvicu. Premiešame, osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, zakryjeme pokrievkou a za občasného premiešania dusíme asi 15 minút. Dávame pozor, aby sa tekvica neprichytila na dno hrnca. Keď zmäkne, prilejeme 1,5 litra zeleninového vývaru (prípadne v 1,5 l vody rozpustíme 2-3 kocky zeleninového bujónu), pridáme štipku kajenskej papriky a necháme variť, kým tekvica nebude úplne mäkká, cca 20 minút. Následne rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme 165 ml kokosového mlieka (1 menšia plechovica) a polievku necháme prevrieť. Podávame pokvapkanú tekvicovým olejom a posypanú praženými tekvicovými semienkami. Výborne sa k polievke hodí drobné slané pečivo, cesnaková bagetka alebo syrový pagáč.

12.04.2017
Yumee

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky, najleṕšie do ďalšieho dňa. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Na plechu s pečiacim papierom pečieme pri 180 stupňoch dozlatista. Po upečení potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou studenej vody. Po vychladnutí zdobíme cukrovou polevou (1 bielok, 150g práškového cukru, par kvapeik citrónovej šťavy).

12.04.2017
Yumee

Do misky nakrájame na drobné kúsky studené maslo z chladničky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme v tuhé cesto. Z hotového cesta tvoríme male guľôčky, ktoré následne rozvaľkáme na valčeky a vytvarujeme rožky. Poukladáme na plech s papierom a pečieme na 180 stupňov zhruba 10-12 minút. Pripravíme si práškový cukor na obalenie a pridáme do neho vanilku, ktorú rozrežeme a špičkou noža vyškrabeme semienka. Tie následne zmiešame s práškovým cukrom. Rožky obaľujeme čerstvo upečené, ešte vlažné aby časť cukru do seba vsiakli a boli ešte lahodnejšie.

10.05.2014
Míša

Nachystáme si suroviny. Rozdelením surovín na tuhé a kvapalné zabránite nerovnomernému vymiešaniu cesta. Cesto nemixujte v mixéri - to je podstata prípravy dobrého muffinového cesta - musí byť vymiešané krátko a zľahka. Suroviny si rozdelíme na tuhé a kvapalné. Tuhé: Do misy dáme: 150 g hladkej múky (pre zdravšiu verziu odporúčam hladkú celozrnnú alebo špaldovú), 100 g celozrnej špeciál stredne hrubej (avšak môžeme použiť polohrubú múku), 120 g trstinového cukru (môže byť aj obyčajný), 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie holadského), 1/2 vrecka prášku do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, štipka soli. Všetky tieto suroviny spolu premiešame. Kvapalné: K tuhým surovinám primiešame: 100 ml oleja (avšak môžeme použiť 125 g masla, najlepšie je klasické 82%), 1 vajce, 2 kyslé smotany klasické 200 g balenie ( môžeme však použiť 2 biele jogurty). Pridáme sem nasekanú čokoládu. Všetko spolu premiešame. Cesto nesmie byť ani riedke ani príliš husté (niekedy sa môže stať, že bude cesto husté, vtedy pridáme trochu mlieka od oka. Silikónové košíčky jemne vymastíme olejom a poukladáme na plech. Naplníme . Pečieme 180-190°C, 25-30 minút. A môžme podávať :)

10.05.2014
14.07.2012
18.01.2012
18.01.2012
18.01.2012
28.10.2011
28.10.2011
21.08.2011
20.08.2011
04.06.2011
27.04.2011
23.04.2011
07.04.2011
01.04.2011
03.03.2011
14.12.2010
23.11.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy