11.04.2017
Yumee

Najprv si pripravíme omáčku na základ: na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a nakrájané strúčiky cesnaku. Krátko podusíme. Pridáme na drobné kocky nakrájanú červenú papriku a ďalej dusíme. Zalejeme konzervovanými krájanými paradajkami a ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kajenskou paprikou, sušenou alebo čerstvou nasekanou bazalkou a jemne osladíme kokosovým cukrom. Krátko povaríme, kým omáčka zovrie a rozmixujeme. Baklažán, cuketu, paradajky a mozzarellu nakrájame na veľmi tenké plátky. Baklažán jemne posolíme a necháme odležať asi 10 minút, kým pustí horkú šťavu. Následne plátky osušíme kuchynskou utierkou. Na dno zapekacej misy nalejeme vrstvu omáčky, na ktorú postupne striedavo ukladáme plátky baklažánu, cukety, paradajok a mozzarelly. Keď je omáčka úplne zakrytá zeleninou, nalejeme navrch ďalšiu vrstvu omáčky a celý postup s ukladaním plátkov zeleniny zopakujeme. Zapekaciu misu prikryjeme a ratatouille dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov. Prvých 15 minút zapekáme prikryté, potom odkryjeme a zapekáme ešte 30 minút.

21.01.2013
Kurakakao

Dáme variť vodu. Potom uvarenú vodu nalejeme do hrnca a prikryjeme hlbším tanierom (dáme pozor, aby sa voda nedotýkala taniera). Do taniera dáme 2 kvalitné horké čokolády polámané na štvorčeky. Potom priáme štipku soli (aby mala čokoláda lepšiu chuť), neskôr do taniera nastrúhame najemno umytú šupku z pomaranča alebo mandarinky. Pridáme 3 deci smotany a štvrťku masla. Začnema miešať, a keď sa to všetko rozpustí, nalejeme do pohárov a DOBRÚ CHUŤ!!!

03.07.2011
Miroslav

Nasypeme cukor na dno stredne veľkého hrnca a necháme pomaly karamelizovať. Cukor karamelizujte tak že ho rovnomerne rozsypete po dne hrnca a dáte na najmenší plameň. Vôbec ho nemiešajte. Po chvíli sa cukor sám roztopí. Nesmiete to urýchlovať lebo sa vám pripáli Keď je cukor zkaramelizovaný necháme ho ochladiť. Medzitým si pripravýme mlieko, vajíčka a vanilkový cukor. Všetko to zmiešame dokopy a nalejeme do hrnca s karamelom. Hrniec s karamelom vložte do väčšieho hrnca s vodou na dne aby sa mohol variť nad parou cca 3 hodiny. Flan je hotový keď mlieko ztuhne tak že vám nezamočí prst. Priebežne dolievajte vodu do väčšieho hrnca a kontorlujte konzistenciu mlieka. Keď je flan hotový dajte ho poridane ochladiť a potom preklopte na tanier. Postupne by vám mal vypadnúť celistvý flan aj s karamelovou šťavou. Podávajte rozhodne studené a spotrebujte do jedného dňa.

02.02.2011
Ivetka

Pšeno opláchneme a uvaríme podľa návodu na sáčku, ale v neosolenej vode. Do vychladnutého pridáme bezlepkové piškóty, trstinový cukor a bezlaktózové maslo. Vypracujeme cesto. Z cesta urobíme dve placky a do každej zabalíme jeden celý olúpaný banán. Vytvarujeme obe ako roládu a obalíme ich v kokose. Nepečené rolády dáme stuhnúť do chladu. Optimálne je keď tam zostane do druhého dňa.