10.04.2010
Yumee

Rúru vyhrejte na cca 180 stupňov. Paradajky dajte do ohňovzdornej nádoby, pokvapkajte olejom a pridajte cesnak. Osoľte a okoreňte. Pečte 35 - 40 minút, kým paradajky zmäknú a začnú hnednúť. Preložte na servírovaciu misu. Posypte bazalkou a zľahka ju premiešajte medzi rajčiakmi. Podávajte s cestovinami.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme lyžicu oleja a cibuľu opražíme dosklovita. Cesnak ošúpeme a prelisujeme k cibuli. Vmiešame med a paradajkový pretlak a prevaríme. Zmes rozmixujeme, hojne ochutíme soľou, čili a čiernym korením. Karé zo všetkých strán potrieme lyžicou oleja a votrieme aj soľ s čiernym korením. Mäso vložíme do pekáča a hornú stranu nahrubo potrieme rozmixovanou zmesou s čili korením. Prilejeme biele víno a prikryté vložíme do rúry. Pečieme asi 1,5 hodiny pri 180°C. Na poslednú polhodinu pečenia mäso odkryjeme.

Štítky receptov

Typ prípravy