10.04.2010
Yumee

Rúru vyhrejte na cca 180 stupňov. Paradajky dajte do ohňovzdornej nádoby, pokvapkajte olejom a pridajte cesnak. Osoľte a okoreňte. Pečte 35 - 40 minút, kým paradajky zmäknú a začnú hnednúť. Preložte na servírovaciu misu. Posypte bazalkou a zľahka ju premiešajte medzi rajčiakmi. Podávajte s cestovinami.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy