12.04.2017
Yumee

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky, najleṕšie do ďalšieho dňa. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Na plechu s pečiacim papierom pečieme pri 180 stupňoch dozlatista. Po upečení potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou studenej vody. Po vychladnutí zdobíme cukrovou polevou (1 bielok, 150g práškového cukru, par kvapeik citrónovej šťavy).

12.04.2017
Yumee

Do misky nakrájame na drobné kúsky studené maslo z chladničky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme v tuhé cesto. Z hotového cesta tvoríme male guľôčky, ktoré následne rozvaľkáme na valčeky a vytvarujeme rožky. Poukladáme na plech s papierom a pečieme na 180 stupňov zhruba 10-12 minút. Pripravíme si práškový cukor na obalenie a pridáme do neho vanilku, ktorú rozrežeme a špičkou noža vyškrabeme semienka. Tie následne zmiešame s práškovým cukrom. Rožky obaľujeme čerstvo upečené, ešte vlažné aby časť cukru do seba vsiakli a boli ešte lahodnejšie.

14.12.2012
Katarina

Do pšena, ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka, pridáme múku, soľ a vidličkou dobre vymiešame, kým nám nevznikne cesto. Necháme ho na 20 min. uležať v chladničke. Medzitým si dáme zovrieť vodu a nahádžeme do nej z cesta vytvarované guľôčky. Keď vyplávajú na hladinu, sú už uvarené a môžeme ich servírovať. Na tanieriku ich zalejeme zlatistým medom a zasnežíme nastrúhaným jabĺčkom. Starším deťom môžeme pridať aj orechy a škoricu.

26.11.2012
Lena

Doba prípravy: 20 minút + odležanieDoba grilovania: 10 minútPostup: Múku s cukrom preosejeme do väčšej misy, k nim pridáme korenie a prášok do pečiva. Všetko premiešame, pridáme vajcia a rozpustené maslo s medom (maslo rozpúšťame spoločne s medom).Urobíme vláčne cesto, ktoré necháme cez noc v chladničke odpočinúť.Na druhý deň vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme požadované tvary.Poukladáme na papier na pečenie. Medovníky potrieme rozšľahaným vajcom. Naplnený papier na pečenie vložíme na rozohriaty pizza kameň do grilu a pečieme pri teplote 180 ° C-200 ° C nepriamou metódou dozlatista.

14.07.2012
18.01.2012
18.01.2012
18.01.2012
21.08.2011
20.08.2011
07.04.2011
01.04.2011
03.03.2011
20.12.2010
20.12.2010
20.12.2010
19.12.2010
14.12.2010
09.12.2010
09.12.2010
08.12.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy