12.04.2017
Yumee

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky, najleṕšie do ďalšieho dňa. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Na plechu s pečiacim papierom pečieme pri 180 stupňoch dozlatista. Po upečení potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou studenej vody. Po vychladnutí zdobíme cukrovou polevou (1 bielok, 150g práškového cukru, par kvapeik citrónovej šťavy).

12.04.2017
Yumee

Do misky nakrájame na drobné kúsky studené maslo z chladničky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme v tuhé cesto. Z hotového cesta tvoríme male guľôčky, ktoré následne rozvaľkáme na valčeky a vytvarujeme rožky. Poukladáme na plech s papierom a pečieme na 180 stupňov zhruba 10-12 minút. Pripravíme si práškový cukor na obalenie a pridáme do neho vanilku, ktorú rozrežeme a špičkou noža vyškrabeme semienka. Tie následne zmiešame s práškovým cukrom. Rožky obaľujeme čerstvo upečené, ešte vlažné aby časť cukru do seba vsiakli a boli ešte lahodnejšie.

14.12.2012
Katarina

Do pšena, ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka, pridáme múku, soľ a vidličkou dobre vymiešame, kým nám nevznikne cesto. Necháme ho na 20 min. uležať v chladničke. Medzitým si dáme zovrieť vodu a nahádžeme do nej z cesta vytvarované guľôčky. Keď vyplávajú na hladinu, sú už uvarené a môžeme ich servírovať. Na tanieriku ich zalejeme zlatistým medom a zasnežíme nastrúhaným jabĺčkom. Starším deťom môžeme pridať aj orechy a škoricu.

26.11.2012
Lena

Doba prípravy: 20 minút + odležanieDoba grilovania: 10 minútPostup: Múku s cukrom preosejeme do väčšej misy, k nim pridáme korenie a prášok do pečiva. Všetko premiešame, pridáme vajcia a rozpustené maslo s medom (maslo rozpúšťame spoločne s medom).Urobíme vláčne cesto, ktoré necháme cez noc v chladničke odpočinúť.Na druhý deň vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme požadované tvary.Poukladáme na papier na pečenie. Medovníky potrieme rozšľahaným vajcom. Naplnený papier na pečenie vložíme na rozohriaty pizza kameň do grilu a pečieme pri teplote 180 ° C-200 ° C nepriamou metódou dozlatista.

14.07.2012
18.01.2012
18.01.2012
18.01.2012
21.08.2011
20.08.2011
07.04.2011
01.04.2011
03.03.2011
20.12.2010
20.12.2010
20.12.2010
19.12.2010
14.12.2010
09.12.2010
09.12.2010
08.12.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy