13.04.2017
Yumee

Rúru nahrejeme na 180°C. Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, sódu a soľ. Prilejeme jogurt, olej, extrakt, vodiu, mlieko a citrónovú šťavu a jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Naplníme formu a pečieme zhruma 30 minút. Podávame so šlahačkou alebo pudingom.

12.04.2017
Yumee

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky, najleṕšie do ďalšieho dňa. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Na plechu s pečiacim papierom pečieme pri 180 stupňoch dozlatista. Po upečení potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou studenej vody. Po vychladnutí zdobíme cukrovou polevou (1 bielok, 150g práškového cukru, par kvapeik citrónovej šťavy).

12.04.2017
Yumee

Do misky nakrájame na drobné kúsky studené maslo z chladničky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme v tuhé cesto. Z hotového cesta tvoríme male guľôčky, ktoré následne rozvaľkáme na valčeky a vytvarujeme rožky. Poukladáme na plech s papierom a pečieme na 180 stupňov zhruba 10-12 minút. Pripravíme si práškový cukor na obalenie a pridáme do neho vanilku, ktorú rozrežeme a špičkou noža vyškrabeme semienka. Tie následne zmiešame s práškovým cukrom. Rožky obaľujeme čerstvo upečené, ešte vlažné aby časť cukru do seba vsiakli a boli ešte lahodnejšie.

14.07.2012
Janka

Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu s minimálnym podielom 55% kakaa (100g)a maslo (80 g). Do hladka miešame a odstavíme z ohňa. V mise vymiešame do penista vajíčka, cukor a potom kakao. Potom do toho pridáme čokoládovú zmes. Postupne do toho prisypávame múku s kypriacim práškom, sódou a štipkou soli a striedame po lyžiciach s kyslou smotanou. Končíme múkou. Cesto rozdelíme do mini košíčkov (do 3/4). A dáme piesť na 15 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Čokoládový krém:Vo vodnom kúpeli roztopíme 100 g horkej čokolády (ja používam 74%). Ostavíme a primiešame zmäknuté maslo, ktoré sa bude trošku roztápať, ale to nevadí. Do hladučka vymiešame a potom prisypávame po lyžiciach preosiaty práškový cukor až kým nebude mať krém požadovanú sladkosť a konzistenciu vhodnú na zdobenie ozdobným sáčkom(špricom). Hneď naplníme zdobiace vrecko a ozdobíme mini tortičky. PS: Môjmu priateľovi chutí krém keď stuhne v chladničke.

18.01.2012
18.01.2012
18.01.2012
21.08.2011
20.08.2011
05.05.2011
22.04.2011
08.04.2011
07.04.2011
07.04.2011
01.04.2011
31.03.2011
30.03.2011
30.03.2011
30.03.2011
30.03.2011
30.03.2011
30.03.2011
14.12.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy