11.04.2017
Yumee

Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nasekané šalotky, ktoré krátko podusíme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku. Paradajky zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kocky. Pridáme k šalotkám a cesnaku a ďalej dusíme. Do zmesi vsypeme sterilizovaný cícer (môžeme použiť aj sušený cícer, ktorý si deň vopred namočíme do vody) a okoreníme soľou, mletým čiernym korením, pridáme tiež sušenú mätu, kurkumu, kajenskú papriku, korenie Garam Masala, a samozrejme, karí. Nakoniec zalejeme kokosovým mliekom, prikryjeme a ešte chvíľu dusíme. Podávame s uvareným bulgurom (alebo natural ryžou).

15.03.2012
Veronika

Cibuľku nakrájame na drobno a dáme smažiť na oleji na miernom ohni. Všetky koreniny a olej z Vifonu dáme na cibuľku, pomiešame. Cestovinu (Vifon) zalejeme vriacou vodou do inej misky. Pokrájané šampiňóny a nastrúhanú mrkvu(+ zeleninu podľa vašej chuti) pridáme smažiť k cibuľke. Po 5 minútach zalejeme trochou vody a necháme dusiť. (Môžme pridať aj nadorobno pokrájané kuracie prsia) Dusíme približne 10 min. Za tú dobu by mala byť cestovina (Vifon) už hotová. Zlejeme vodu čo ostala v miske a cestovinu pridáme do podusenej zeleniny. Miešame 5-10 minút. Dobrú chuť. :)

22.03.2011
varenieok

Umyjeme si mäso a narežeme na hrubšie plátky a necháme ho pripravené v myse. Pripravíme si cibuľu, 2 zúbky cesnaku, sójovú omáčku, vegetu, grilované korenie,mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovu vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú,1 ks čerstvej paradajky, soľ a olivový olej – POMACE. Do kuchty nalejeme iba trochu olivového oleja, dáme narezanú cibuľu na hrubšie kúsky a aj cesnaky a necháme ich speniť do sklovitá, potom pridáme bôčik narezaný na hrubšie plátky, ktoré sme si pripravili vopred, osolíme ho a necháme ho dusiť v odkrytej kuchte. Pomaly pridávame vegetu, grilované korenie, mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovu vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú iba trocha,1 ks čerstvej paradajky, ktorú porežeme na kúsky a dobré premiešame a zalejeme vodou nie iba na spodok a nie nad mäso, ale iba tesne pod vrch mäsa, lebo mäso pusti ešte svoju šťavu. Zakryjeme kuhtu a necháme dusiť asi tak 15 až 20 minút. Medzi tým si umyjeme kyslú kapustu 1 až 2 krát, podľa svojej chuti, či chcete menej kyslú, alebo viac kyslú. Do hrnca, alebo do woku si dáme olivový oloj – POMACE, iba trochu, necháme ho zohriať, medzi tým si nastrúhame 1 ks mrkvy na drobno jednu polovicu a druhú na hrubšie kúsky, potom mrkvu vysypeme do hrnca, alebo woku (pozor na prskanie oleja), necháme mrkvu trošku predinstovať a tak vložíme do hrnca, alebo woku kyslú umytú kapustu. Pridáme soľ, grilované korenie a vegetu iba trochu, sušenú petržlenovú vňať a zalejeme vodou iba trochu. Prikryjeme pokrievkou a sem tam premiešávame, až sa celkom udinstuje do mäkka. Pred koncom nasypeme do kapusty kryštálový cukor podľa chuti (či máte radi sladšiu, alebo kyslú), ale má mať chuť doslova sladkokyslú, vtedy je dobrá. Zoberieme zemiaky, ošúpeme ich, pokrájame na drobné kocky a dáme ich variť do hrnca s vodou. Osolíme ich, pridámeknín a sušenú petržlenovú vňať. Ak su zemiaky uvarené precedíme a pretlačíme ich, potom pridame ½ čerstvého masla, alebo rámy a dobré premiešame. Potom si pripravíme taniere a všetko pekne naporcirujeme.Prajem dobrú chuť!Iva

12.01.2011
Ivetka

Mäso umyjeme,osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Koktejlové paradajky rozpolíme. Brokolicu umyjeme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Šalotky olúpeme a rozkrájame na osminky. Papriku umyjeme, rozpolíme a odstránime vnútro. nakrájame na pásiky. Ryžu prepláchneme a zalejeme 450 ml vody. Privedieme do varu, prikryjeme a varíme asi 15 minút. Do woku dáme 3PL kokosového mlieka, privedieme do varu a necháme asi 2 minúty variť. Pridáme kari pastu, necháme speniť a opatrne zamiešame. Prilejeme zvyšné kokosové mlieko a hydinový vývar a necháme krátko povariť. Pridáme mäso a zeleninu a necháme pár minút povariť. Kari ochutíme citrónovou trávou, koriandrom a sójovou omáčkou. Do misiek rozdelíme ryžu, pridáme kari a posypeme bazalkou.

12.01.2011
12.01.2011
10.01.2011
10.01.2011
10.01.2011
10.01.2011
09.01.2011
09.01.2011
09.01.2011
09.01.2011
28.12.2010
28.12.2010
28.12.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy