13.04.2017
Yumee

Rúru nahrejeme na 180°C. Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, sódu a soľ. Prilejeme jogurt, olej, extrakt, vodiu, mlieko a citrónovú šťavu a jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Naplníme formu a pečieme zhruma 30 minút. Podávame so šlahačkou alebo pudingom.

11.04.2017
Yumee

Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nasekané šalotky, ktoré krátko podusíme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku. Paradajky zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kocky. Pridáme k šalotkám a cesnaku a ďalej dusíme. Do zmesi vsypeme sterilizovaný cícer (môžeme použiť aj sušený cícer, ktorý si deň vopred namočíme do vody) a okoreníme soľou, mletým čiernym korením, pridáme tiež sušenú mätu, kurkumu, kajenskú papriku, korenie Garam Masala, a samozrejme, karí. Nakoniec zalejeme kokosovým mliekom, prikryjeme a ešte chvíľu dusíme. Podávame s uvareným bulgurom (alebo natural ryžou).

21.08.2011
Janka

Urobíme si kvások (1 kocka droždie + cukor + 400 ml mlieka). Potom si urobíme cesto z kváska, múky, oleja, vajec, cukru. Po vykysnutí - na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na 1 cm hrubý plát. Potrieme ho vajíčkom a posypeme posýpkou, ktorú si uorbíme z kyštáľového cukru a posekaných orechov. Môžete si vymyslieť aj inú posýpku - napríklad mandle, alebo kokos, alebo kakao. Nakrájame na 2 cm hrubú pásiky a dávame na vymastenú polooblúkovú formu - srnčí chrbát. Treba počítať s tým, že cesto bude rásť. Pečieme 10 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

03.10.2010
Maria

Cibuľu nakrájame nadrobno. Všetky prísady spolu premiešame a očistené avokádo do toho vtlačíme vidličkou a ešte raz dobre premiešame. Dochutíme podľa potreby.Podávame s chlebom potretým cesnakom.

10.04.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy