12.05.2017
Yumee

Najskôr si pripravíme zelený hrášok. Na panvici rozohrejeme 1PL olivového oleja, a v ňom rozpustíme polovicu masla. Vsypeme mrazený hrášok a zohrejeme. Keď je hrášok mäkký, odstavíme a necháme chladnúť. Do hlbšej panvice (alebo woku) nasypeme ryžu typu Arborio (alebo inú ryžu určenú na rizoto). Pokvapkáme 1PL olivového oleja a chvíľku opražíme. Postupne pridávame zeleninový vývar - vždy po jednej naberačke a necháme ryžu dôkladne nasiaknúť všetku tekutinu. Je veľmi dôležité prilievať vývar pomaly, inak sa ryža zvonku rozvarí a vo vnútri ostane tvrdá. Ryžu stále miešame, aby neprihorela. Pri posledných naberačkách vývaru pridáme šafran. Ryža by už mala mať kašovitú konzistenciu a byť tak al dente. Ak je príliš hustá, prilejeme asi 1/2dcl vody, pridáme druhú polovicu masla, parmezán a necháme rozpustiť. Nakoniec do ryže opatrne zamiešame vopred pripravený zelený hrášok a takto pripravené rizoto podávame jemne posypané strúhaným parmezánom, lebo parmezánu nikdy nie je dosť.

14.04.2017
Yumee

Na panvici rozohrejeme olej a krátko orestujeme nadrobno nasekanú červenú cibuľu. Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku a ešte chvíľu podusíme. Vlejeme konzervu krájaných paradajok. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, štipkou kajenskej papriky a jemne osladíme cukrom, aby sa vyrovnala kyslosť paradajok. Prilejeme paradajkové pyré, zeleninový bujón a nasekanú čerstvú bazalku, zalejeme vodou a varíme. Po zovretí servírujeme. Podľa chuti posypeme obľúbeným strúhaným syrom, napríklad parmezánom.

11.04.2017
Yumee

Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nasekané šalotky, ktoré krátko podusíme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku. Paradajky zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kocky. Pridáme k šalotkám a cesnaku a ďalej dusíme. Do zmesi vsypeme sterilizovaný cícer (môžeme použiť aj sušený cícer, ktorý si deň vopred namočíme do vody) a okoreníme soľou, mletým čiernym korením, pridáme tiež sušenú mätu, kurkumu, kajenskú papriku, korenie Garam Masala, a samozrejme, karí. Nakoniec zalejeme kokosovým mliekom, prikryjeme a ešte chvíľu dusíme. Podávame s uvareným bulgurom (alebo natural ryžou).

21.01.2013
Kurakakao

Dáme variť vodu. Potom uvarenú vodu nalejeme do hrnca a prikryjeme hlbším tanierom (dáme pozor, aby sa voda nedotýkala taniera). Do taniera dáme 2 kvalitné horké čokolády polámané na štvorčeky. Potom priáme štipku soli (aby mala čokoláda lepšiu chuť), neskôr do taniera nastrúhame najemno umytú šupku z pomaranča alebo mandarinky. Pridáme 3 deci smotany a štvrťku masla. Začnema miešať, a keď sa to všetko rozpustí, nalejeme do pohárov a DOBRÚ CHUŤ!!!

22.01.2012
03.07.2011
25.05.2011
08.05.2011
22.04.2011
07.04.2011
30.03.2011
16.03.2011
03.03.2011
02.03.2011
01.03.2011
01.03.2011
22.02.2011
22.02.2011
21.02.2011
21.02.2011
14.02.2011