21.12.2010
Ivetka

Cibuľu nadrobno, zeleninu nahrubo nakrájať.Oriešky opražiť, taktiež horčicové semienka. Cibuľu speniť na horúcom oleji a pridať šošovicu a korenie. Zaliať s 500ml horúcej vody. Kocky paradajok zmiešať so šťavou a variť na miernom ohni, kým šošovica úplne nezmäkne. Kokosové mlieko primiešať a variť ešte 5 minút. Dochutíme soľou a cukrom. Pridáme kocky zeleniny a varíme domäkka. nakoniec pridáme oriešky a špenát a ešte 2 minúty povaríme. Podávame s ryžou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

15.04.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na tenké plátky a rozložíme na tácku. Dve lyžice sójovej omáčky premiešame so sherry, okoreníme a nalejeme na rozložené mäso. Všetko prikryjeme a marinujeme asi 30 minút. Cesnak a ďumbier ošúpeme. V hrnci rozohrejeme maslo, doň roztlačíme cesnak, postrúhame ďumbier a prilejeme pomarančovú šťavu. Škrob rozmiešame v troške vody dohladka, pridáme do omáčky a necháme zovrieť. Prilejeme ocot, zvyšnú sójovú omáčku, paradajky a med. Ochutíme čiernym a čili korením. Povaríme a udržiavame na miernej teplote. Mango ošúpeme, dužinu obkrájame okolo jadra a pokrájame na kocky. Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V hlbokej panvici rozohrejeme olej, doň vložíme mäso v marináde a prudko opekáme 3 minúty. Vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. V tuku opekáme kocky manga a zeleniny 3 minúty, pridáme arašidy a mäso. Prilejeme omáčku a necháme zovrieť.

Štítky receptov

Typ prípravy