21.12.2010
Ivetka

Cibuľu nadrobno, zeleninu nahrubo nakrájať.Oriešky opražiť, taktiež horčicové semienka. Cibuľu speniť na horúcom oleji a pridať šošovicu a korenie. Zaliať s 500ml horúcej vody. Kocky paradajok zmiešať so šťavou a variť na miernom ohni, kým šošovica úplne nezmäkne. Kokosové mlieko primiešať a variť ešte 5 minút. Dochutíme soľou a cukrom. Pridáme kocky zeleniny a varíme domäkka. nakoniec pridáme oriešky a špenát a ešte 2 minúty povaríme. Podávame s ryžou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy