21.12.2010
Ivetka

Cibuľu nadrobno, zeleninu nahrubo nakrájať.Oriešky opražiť, taktiež horčicové semienka. Cibuľu speniť na horúcom oleji a pridať šošovicu a korenie. Zaliať s 500ml horúcej vody. Kocky paradajok zmiešať so šťavou a variť na miernom ohni, kým šošovica úplne nezmäkne. Kokosové mlieko primiešať a variť ešte 5 minút. Dochutíme soľou a cukrom. Pridáme kocky zeleniny a varíme domäkka. nakoniec pridáme oriešky a špenát a ešte 2 minúty povaríme. Podávame s ryžou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme lyžicu oleja a cibuľu opražíme dosklovita. Cesnak ošúpeme a prelisujeme k cibuli. Vmiešame med a paradajkový pretlak a prevaríme. Zmes rozmixujeme, hojne ochutíme soľou, čili a čiernym korením. Karé zo všetkých strán potrieme lyžicou oleja a votrieme aj soľ s čiernym korením. Mäso vložíme do pekáča a hornú stranu nahrubo potrieme rozmixovanou zmesou s čili korením. Prilejeme biele víno a prikryté vložíme do rúry. Pečieme asi 1,5 hodiny pri 180°C. Na poslednú polhodinu pečenia mäso odkryjeme.

Štítky receptov

Typ prípravy