28.04.2017
Yumee

Do väčsej misy dáme umytý šalát poľníček (alebo aj iný druh šalátu podľa chuti, napríklad baby špenát). Pridáme na kocky nakrájanú polovicu avokáda, štvrtinky cherry paradajok a reďkovky narezané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Posypeme krutónmi podľa chuti (v našom prípade syrovými, no rovnako výborné sú aj cesnakové, či solené alebo bylinkové) a hoblinami parmezánu. V menšom hrnci necháme zovrieť vodu a na hrniec položíme kovové sitko tak, aby bolo ponorené vo vode aspoň do polovice. Medzitým si menšiu misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky rozbijeme jedno vajíčko, jemne osolíme a okoreníme. Vajíčko zabalíme do balíčka a položíme do sitka tak, aby bolo celé ponorené vo vode. Varíme asi 3-5 minút podľa veľkosti vajíčka. Uvarené vajíčko opatrne rozbalíme z fólie (malo by mať stále tekuté žĺtko) a položíme na porciu šalátu. Prekrojíme a necháme žĺtko rozliať po všetkých ingredienciách šalátu.

10.05.2014
Míša

Do miski si dáme pokrajaní banán , nalejeme a odhadneme koľko mlieka naliať ,dame si najviac 2 3 lyžice krištaloveho cukru . A rozmixujeme . Potom posipeme koktail trochu škorice a trochu ručne rozmiešame . Môžte ho ozdobiť aj 1 kolieskom banána . A môžme podávať . Dobrú chuť !

18.01.2012
Yumee

Vymiešame 3 žĺtky, 3 lyžice mletého cukru a 1/2 vanilkového cukru. Zvlášt vyšľaháme 2 šľahačky s 1/2 vanilkového cukru. Nakoniec zvlášť vyšľaháme 3 bielky na sneh. Všetko spojíme. Vyklopíme na oblátku a druhou prikryjeme a necháme zmraziť (asi 6 hod.).

18.01.2012
Yumee

Vo vode zvaríme cukor a necháme vychladnúť. Do studeného sirupu vlejeme rum. Plnka: vymiešame cukor, žĺtky, mlieko, kakao a rum. Nakoniec zmiešame so zmäknutým maslom.Na podnos uložíme vrstvu keksov, ktoré sme najskôr namočili do cukrového sirupu. Keksy natrieme plnkou. Postup opakujeme štyrikrát. Poslednú vrstvu keksov polejeme vlažnou čokoládovou polevou. Uložíme do chladu. Stuhnutý dezert krájame na rezy.

18.01.2012
18.01.2012
06.11.2011
28.10.2011
19.10.2011
05.05.2011
27.04.2011
26.04.2011
23.04.2011
01.04.2011
30.03.2011
22.02.2011
17.02.2011
17.02.2011
14.02.2011
11.02.2011
09.02.2011
02.02.2011

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy