28.04.2017
Yumee

Do väčsej misy dáme umytý šalát poľníček (alebo aj iný druh šalátu podľa chuti, napríklad baby špenát). Pridáme na kocky nakrájanú polovicu avokáda, štvrtinky cherry paradajok a reďkovky narezané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Posypeme krutónmi podľa chuti (v našom prípade syrovými, no rovnako výborné sú aj cesnakové, či solené alebo bylinkové) a hoblinami parmezánu. V menšom hrnci necháme zovrieť vodu a na hrniec položíme kovové sitko tak, aby bolo ponorené vo vode aspoň do polovice. Medzitým si menšiu misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky rozbijeme jedno vajíčko, jemne osolíme a okoreníme. Vajíčko zabalíme do balíčka a položíme do sitka tak, aby bolo celé ponorené vo vode. Varíme asi 3-5 minút podľa veľkosti vajíčka. Uvarené vajíčko opatrne rozbalíme z fólie (malo by mať stále tekuté žĺtko) a položíme na porciu šalátu. Prekrojíme a necháme žĺtko rozliať po všetkých ingredienciách šalátu.

10.05.2014
Míša

Do miski si dáme pokrajaní banán , nalejeme a odhadneme koľko mlieka naliať ,dame si najviac 2 3 lyžice krištaloveho cukru . A rozmixujeme . Potom posipeme koktail trochu škorice a trochu ručne rozmiešame . Môžte ho ozdobiť aj 1 kolieskom banána . A môžme podávať . Dobrú chuť !

18.01.2012
Yumee

Vymiešame 3 žĺtky, 3 lyžice mletého cukru a 1/2 vanilkového cukru. Zvlášt vyšľaháme 2 šľahačky s 1/2 vanilkového cukru. Nakoniec zvlášť vyšľaháme 3 bielky na sneh. Všetko spojíme. Vyklopíme na oblátku a druhou prikryjeme a necháme zmraziť (asi 6 hod.).

18.01.2012
Yumee

Vo vode zvaríme cukor a necháme vychladnúť. Do studeného sirupu vlejeme rum. Plnka: vymiešame cukor, žĺtky, mlieko, kakao a rum. Nakoniec zmiešame so zmäknutým maslom.Na podnos uložíme vrstvu keksov, ktoré sme najskôr namočili do cukrového sirupu. Keksy natrieme plnkou. Postup opakujeme štyrikrát. Poslednú vrstvu keksov polejeme vlažnou čokoládovou polevou. Uložíme do chladu. Stuhnutý dezert krájame na rezy.

18.01.2012
18.01.2012
06.11.2011
28.10.2011
19.10.2011
05.05.2011
27.04.2011
26.04.2011
23.04.2011
01.04.2011
30.03.2011
22.02.2011
17.02.2011
17.02.2011
14.02.2011
11.02.2011
09.02.2011
02.02.2011

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy