27.04.2017
Yumee

V miske premiešajte olivový olej, soľ, bazalku, nakrájané sušené paradajky a zatiaľ neuvarený kuskus. Zalejte vriacou vodou, misku potiahnite kuchyňskou fóliou a nechajte asi 5 minút stáť. Medzitým si na panvici opražte píniové oriešky. Po približne piatich minútach kuskus premiešajte vidličkou a vmiešajte oriešky. Servírujte na šaláte pokvapkané balzamikovým octom.

04.11.2014
Dominika

Príprava líčok: Bravčové líčka očistíme a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku na 4 hodín. Potom ich umyjeme a osušíme. Na panvici si rozpálime malé množstvo masti a líčka na nej zo všetkých strán opečieme dozlatista. V hrnci rozohrejeme zvyšnú masť, pridáme byľky tymianu a strúčiky cesnaku. Do masti vložíme opečené líčka a konfitujeme ich plne ponorené a prikryté v rúre vyhriatej na teplotu 90 °C asi 3,5 hodiny. Správne konfitované líčka sa v ústach jemne rozpadnú. Líčka necháme vychladnúť, potom ich pokrájame na kusy a tie pri servírovaní prehrejeme pod grilom. Príprava zemiakov: Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny. Gastro nádobu vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme nakrájané zemiaky. Omastíme ich olivovým olejom. Nesolíme! Pečieme ich pri teplote 160 °C asi 20 minút. Zemiaky musia byť mäkké, jemne sfarbené. Až potom ich osolíme. Príprava zeleniny: Tekvicu ošúpeme a nakrájame na hranoly veľkosti asi 8x1cm. Baby kvaku a baby cviklu starostlivo umyjeme a očistíme tak, aby sme nepoškodili mladé lístky. Bielu cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Každú zeleninu vložíme zvlášť do kastrólika, zalejeme kvalitným olivovým olejom, privedieme ich pod bod varu a pozvoľna konfitujeme do zmäknutia. Môžeme ich konfitovať tiež druh po druhu. Lístky zeleniny necháme pretŕčať z kastrolíka, aby sme ich ochránili a do oleja ich vložíme až pred servírovaním.

15.03.2012
Veronika

Cibuľku nakrájame na drobno a dáme smažiť na oleji na miernom ohni. Všetky koreniny a olej z Vifonu dáme na cibuľku, pomiešame. Cestovinu (Vifon) zalejeme vriacou vodou do inej misky. Pokrájané šampiňóny a nastrúhanú mrkvu(+ zeleninu podľa vašej chuti) pridáme smažiť k cibuľke. Po 5 minútach zalejeme trochou vody a necháme dusiť. (Môžme pridať aj nadorobno pokrájané kuracie prsia) Dusíme približne 10 min. Za tú dobu by mala byť cestovina (Vifon) už hotová. Zlejeme vodu čo ostala v miske a cestovinu pridáme do podusenej zeleniny. Miešame 5-10 minút. Dobrú chuť. :)

04.06.2011
Yumee

Rúru predhrejte na 220 stupňov. Zemiaky nakrájajte na štvrťky, 10 minút povarte vo vriacej vode, dajte na plech vyložený pečiacím papierom, pridajte dielky cibule, premiešajte s jednou lyžicou oleja a posypte soľou. Pečte 20 minút, kým nie sú zemiaky zlatisté a cibuľa zmäknutá. Nechajte chvíľu vychladnúť. Medzitým rozpáľte panvicu a následne na ňu nasucho vyškvarte slaninu. Pridajte šampiňóny, opekajte ich 5 minút aby zmäkli. Potom prichystajte dresing: Zmiešajte horčicu, ocot, zvyšnú lyžicu oleja a trochu vody. Nakoniec vsypte zemiaky s cibuľou do veľkej misky, premiešajte ich so slaninou a hubami, pridajte polníčeka prelejte dresingom. Nakoniec posypte syrom.

21.04.2011
18.04.2011
07.04.2011
02.04.2011
31.03.2011
22.02.2011
07.02.2011
07.02.2011
01.02.2011
19.01.2011
14.01.2011
10.01.2011
10.01.2011

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy