27.04.2017
Yumee

V miske premiešajte olivový olej, soľ, bazalku, nakrájané sušené paradajky a zatiaľ neuvarený kuskus. Zalejte vriacou vodou, misku potiahnite kuchyňskou fóliou a nechajte asi 5 minút stáť. Medzitým si na panvici opražte píniové oriešky. Po približne piatich minútach kuskus premiešajte vidličkou a vmiešajte oriešky. Servírujte na šaláte pokvapkané balzamikovým octom.

04.11.2014
Dominika

Príprava líčok: Bravčové líčka očistíme a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku na 4 hodín. Potom ich umyjeme a osušíme. Na panvici si rozpálime malé množstvo masti a líčka na nej zo všetkých strán opečieme dozlatista. V hrnci rozohrejeme zvyšnú masť, pridáme byľky tymianu a strúčiky cesnaku. Do masti vložíme opečené líčka a konfitujeme ich plne ponorené a prikryté v rúre vyhriatej na teplotu 90 °C asi 3,5 hodiny. Správne konfitované líčka sa v ústach jemne rozpadnú. Líčka necháme vychladnúť, potom ich pokrájame na kusy a tie pri servírovaní prehrejeme pod grilom. Príprava zemiakov: Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny. Gastro nádobu vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme nakrájané zemiaky. Omastíme ich olivovým olejom. Nesolíme! Pečieme ich pri teplote 160 °C asi 20 minút. Zemiaky musia byť mäkké, jemne sfarbené. Až potom ich osolíme. Príprava zeleniny: Tekvicu ošúpeme a nakrájame na hranoly veľkosti asi 8x1cm. Baby kvaku a baby cviklu starostlivo umyjeme a očistíme tak, aby sme nepoškodili mladé lístky. Bielu cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Každú zeleninu vložíme zvlášť do kastrólika, zalejeme kvalitným olivovým olejom, privedieme ich pod bod varu a pozvoľna konfitujeme do zmäknutia. Môžeme ich konfitovať tiež druh po druhu. Lístky zeleniny necháme pretŕčať z kastrolíka, aby sme ich ochránili a do oleja ich vložíme až pred servírovaním.

15.03.2012
Veronika

Cibuľku nakrájame na drobno a dáme smažiť na oleji na miernom ohni. Všetky koreniny a olej z Vifonu dáme na cibuľku, pomiešame. Cestovinu (Vifon) zalejeme vriacou vodou do inej misky. Pokrájané šampiňóny a nastrúhanú mrkvu(+ zeleninu podľa vašej chuti) pridáme smažiť k cibuľke. Po 5 minútach zalejeme trochou vody a necháme dusiť. (Môžme pridať aj nadorobno pokrájané kuracie prsia) Dusíme približne 10 min. Za tú dobu by mala byť cestovina (Vifon) už hotová. Zlejeme vodu čo ostala v miske a cestovinu pridáme do podusenej zeleniny. Miešame 5-10 minút. Dobrú chuť. :)

04.06.2011
Yumee

Rúru predhrejte na 220 stupňov. Zemiaky nakrájajte na štvrťky, 10 minút povarte vo vriacej vode, dajte na plech vyložený pečiacím papierom, pridajte dielky cibule, premiešajte s jednou lyžicou oleja a posypte soľou. Pečte 20 minút, kým nie sú zemiaky zlatisté a cibuľa zmäknutá. Nechajte chvíľu vychladnúť. Medzitým rozpáľte panvicu a následne na ňu nasucho vyškvarte slaninu. Pridajte šampiňóny, opekajte ich 5 minút aby zmäkli. Potom prichystajte dresing: Zmiešajte horčicu, ocot, zvyšnú lyžicu oleja a trochu vody. Nakoniec vsypte zemiaky s cibuľou do veľkej misky, premiešajte ich so slaninou a hubami, pridajte polníčeka prelejte dresingom. Nakoniec posypte syrom.

21.04.2011
18.04.2011
07.04.2011
02.04.2011
31.03.2011
22.02.2011
07.02.2011
07.02.2011
01.02.2011
19.01.2011
14.01.2011
10.01.2011
10.01.2011