17.06.2014
kofuk111

V menšom hrnci dáme variť 500 ml vody. Veľkú liatinovú alebo žiaruvzdornú panvicu na vyprážanie rozpálime na postrannom variči, grile alebo na sporáku na strednom stupni.2. Stopku chilli papričky Ancho odstránime a zahodíme. Struk rozkrojíme, roztvoríme a zbavíme jadrovníkov a semienok. V horúcej panvici potom chilli papričku obracačkou naplocho stlačíme a orestujeme, kým nie je cítiť výrazná vôňa chilli a nezačne z nej stúpať dym. Papričku potom namočíme na 20 až 30 minút do hrnca s horúcou vodou. Túto vodu potom nevylievame, ale postavíme bokom.3. Medzitým do panvice nalejeme olej, pridáme pokrájané paradajky, cibuľu, papričku jalapenoa cesnak. Na strednom stupni ich smažíme približne 10 až 15 minút, kým sa miestami nesfarbia dočierna a na povrchu sa nevytvoria pľuzgieriky. Papričku občas obrátime. Zeleninu jednotlivo vyberieme z panvice, keď je hotová a necháme ju vychladnúť. Cesnak zbavíme šupky a dáme ho do kuchynského robota alebo mixéra. Pridáme papričky ancho a jalapeno, paradajky, cibuľu, limetkovú šťavu, soľ a oregano a všetko spracujeme na salsu, obsahujúcu ešte drobné kúsky zeleniny. Ak si niekto praje redšiu konzistenciu, môže do salsy pridať trochu vody, v ktorej sa máčala chilli paprička.4. V menšej miske zmiešame prísady na koreniacu zmes. Steaky po oboch stranách trochu potrieme olejom a do mäsa votrieme korenie. Steaky dáme pred grilovaním asi na 20 až 30 minút ohriať na izbovú teplotu. Gril pripravíme na priamy, silný žiar.5. Grilovací rošt očistíme kefou. Steaky grilujeme na priamom, silnom žiari zakryté poklopom, kým nedosiahnu požadovaný stupeň prepečenia - 6 až 8 minút na steaky prepečené doružova / dočervena (medium rare). Jedenkrát ich obrátime. Mäso zložíme z grilu a necháme 3 až 5 minút odpočinúť. Podávame teplé s chilli salsou.zdroj : Weber-stephen

17.06.2014
kofuk111

1. Všetky prísady na marinádu rozšľaháme v stredne veľkej mise. 3 lyžice marinády na šalátovú zálievku dáme do inej väčšej misy. Obe misy postavíme stranou.2. Z hrebenatiek odstránime malý tvrdý postranný sval, ak sa na mušliach ešte nachádza. Mušle až do grilovania dáme do chladničky.3. Gril pripravíme na priamy, stredne silný žiar. Cibuľu, kukuricu a papriku trochu potrieme alebo postriekame olejom a rovnomerne ich osolíme a okoreníme. Grilovací rošt očistíme kefou. Zeleninu grilujeme na priamom, stredne silnom žiare pod poklopom: cibuľu, kým nezmäkne a nezmení tvar, kukuričné klasy, kým jemne nezhnednú a na niekoľkých miestach nesčernejú, papriku, kým šupka nesčernie a nevytvoria sa na nej pľuzgiere. Podľa potreby obrátime. Cibuľa potrebuje zhruba 4 minúty, kukurica 6 až 8 minút, paprika 10 až 12 minút. Papriku vložíme do misy, prikryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.4. Keď sa zelenina dostatočne ochladí, dieliky cibule nasekáme na kocky a z klasov skrojíme kukuričné zrnká. Z papriky stiahneme pripálenú šupku a odstránime stopku, jadrovník, vnútorné deliace blany a semienka. Papriku potom nakrájame na stredne veľké kocky, vytekajúcu šťavu pritom zachytíme. Cibuľu, kukuricu a papriku spolu s rímskou rascou a chilli omáčkou pridáme k odloženej marináde a všetko zmiešame.5. Vo vode namočenú cédrovú dosku položíme nad priamy, stredne silný žiar a zavrieme poklop. Dosku obrátime po 5 až 10 minútach, keď sa z dreva začne dymiť. Mušle namáčame v marináde, aby boli dobre pokryté tekutinou a rozložíme ich vedľa seba na dosku. Hrebenatky grilujeme pod poklopom 8 až 10 minút, kým na povrchu nie sú trochu pevnejšie a vnútri nestratia sklovitý lesk. Podávame teplé s kukuričným šalátom.Zdroj: Weber-stepen

24.09.2013
Lena

Použijeme kuchynský robot s krájačom. Pri spustenom motore najprv nadrobno nasekáme cesnak, potom pridáme zvyšné prísady na olivovú pastu a vypracujeme hrubšiu pastu, v ktorej ešte zostanú kúsky olív. Olivovú pastu možno pripraviť týždeň dopredu a pevne uzavretú uchovávať v chladničke. Pred podávaním necháme zohriať na izbovú teplotu. Gril Weber pripravíme na priamy, silný žiar. Vo veľkej mise rukami opatrne zmiešame jahňacie mäso s bylinkami. Zmes osolíme, okoreníme a premiešame. Potom z nej vytvarujeme šesť rovnomerných burgerov s priemerom asi 10 cm a hrubých asi 2 cm. Palcom alebo kávovou lyžičkou uprostred každého burgeru urobíme približne 2,5 širokú jamku. Grilovací rošt očistíme kefou. Burgery grilujeme na priamom, silnom žiare zakryté poklopom asi 8 až 10 minút, kým nie sú napoly prepečené (medium). Jedenkrát ich obrátime. Počas poslednej minúty grilovania necháme na brugeroch zmäknúť syr a zatiaľ opečieme žemle. Žemle obložíme plátkami paradajok, na ne položíme burgery a potrieme ich olivovou pastou. Podávame teplé.

26.11.2012
Lena

Doba prípravy: 20 minút + odležanieDoba grilovania: 10 minútPostup: Múku s cukrom preosejeme do väčšej misy, k nim pridáme korenie a prášok do pečiva. Všetko premiešame, pridáme vajcia a rozpustené maslo s medom (maslo rozpúšťame spoločne s medom).Urobíme vláčne cesto, ktoré necháme cez noc v chladničke odpočinúť.Na druhý deň vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme požadované tvary.Poukladáme na papier na pečenie. Medovníky potrieme rozšľahaným vajcom. Naplnený papier na pečenie vložíme na rozohriaty pizza kameň do grilu a pečieme pri teplote 180 ° C-200 ° C nepriamou metódou dozlatista.

19.10.2012
19.10.2012
18.10.2012
18.10.2012
13.08.2012
23.08.2011
09.02.2011
08.02.2011
08.02.2011
08.02.2011
19.12.2010

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy