11.04.2017
Yumee

Najprv si pripravíme omáčku na základ: na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a nakrájané strúčiky cesnaku. Krátko podusíme. Pridáme na drobné kocky nakrájanú červenú papriku a ďalej dusíme. Zalejeme konzervovanými krájanými paradajkami a ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kajenskou paprikou, sušenou alebo čerstvou nasekanou bazalkou a jemne osladíme kokosovým cukrom. Krátko povaríme, kým omáčka zovrie a rozmixujeme. Baklažán, cuketu, paradajky a mozzarellu nakrájame na veľmi tenké plátky. Baklažán jemne posolíme a necháme odležať asi 10 minút, kým pustí horkú šťavu. Následne plátky osušíme kuchynskou utierkou. Na dno zapekacej misy nalejeme vrstvu omáčky, na ktorú postupne striedavo ukladáme plátky baklažánu, cukety, paradajok a mozzarelly. Keď je omáčka úplne zakrytá zeleninou, nalejeme navrch ďalšiu vrstvu omáčky a celý postup s ukladaním plátkov zeleniny zopakujeme. Zapekaciu misu prikryjeme a ratatouille dáme do rúry rozohriatej na 200 stupňov. Prvých 15 minút zapekáme prikryté, potom odkryjeme a zapekáme ešte 30 minút.

06.12.2011
Yumee

Pór očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Paradajky prepichneme a prelejeme vriacou vodou, ošúpeme a taktiež pokrájame na kolieska.Kaleráb ošúpeme a pokrájame na veľmi tenké plátky. Vňať do polievky očistíme, opláchneme a posekáme nadrobno. Mozzarelu necháme odkvapkať a pokrájame na kocky. Ohňovzdornú formu vymastíme maslom a v striedavých vrstvách do nej ukladáme pór, paradajky a kaleráby. Navrch rovnomerne nasypeme vňať, posolíme a pokoreníme. Smotanu zmiešame s mliekom a nalejeme na zeleninu. Na pripravený podklad nasypeme najprv tvrdý syr a potom kocky mozzarely. Maslo nakrájame na malé kúsky a rozložíme na povrch. Jedlo pripravené na zapekanie vložíme do studenej rúry a pečieme pri 160 stupňoch asi 40 minút, kým sa syr neroztopí.

29.10.2011
varenieok

Namočené mäso(bôčik) umyjeme, porežeme na kúsky a pripravíme si ho na ďalšiu prípravu. Do kuchty nalejeme olej VÉNUSZ, narežeme 1 celú cibuľu aj s cesnakom a ak sa spení tak pridáme mäso(bôčik),kmín,vegetu, soľ,trošku sušenej petržlenovej vňate,na jemno(na krúžky) nakrájanú mrkvu a necháme trošku restovať. Potom pridáme sladkú červenú papriku,zalejeme vodou,zakryjeme kuchtu a necháme variť 20 až 25 minút. Do hrnca dáme variť ryžu, pridáme trošku soli a necháme ju uvariť viac ako do polo mäkka. Kyslú kapustu dáme do hrnca, kde dáme trošku oleja a na drobno nakrájanú cibuľu a trochu ju povaríme, aby zmäkla. Keď je mäso(bôčik) uvarený a aj ryža tak ich spolu zmiešame. Pripravíme si pekáč do ktorého si začneme ukladať na spodok polovicu kyslej kapusty na to poukladáme zmiešané mäso s ryžou,rovnomerne porozťahujeme a na to dáme zbytok kyslej kapusty. Kyslú smotanu zmiešame s jedným celým vajcom, kde pridáme trošku sladkej červenej papriky, vegetu, štipku soli, dobre premiešame, vylejeme na vrch kyslej kapusty a porozťahujeme po celom povrchu. Pekáč zakryjeme druhou polovicou pekáča a dáme piecť do rúry na 200°C na 30 až 40 minút. Pred koncom pekáč odkryjeme a necháme z hora trošku zapiecť do chrumkavá. Prajem dobrú chuť.

14.10.2011
Yumee

Feniklovú hľuzu očistíme a umyjeme podľa návodu vpravo. Potom ju pozdĺžne rozštvrtíme a priečne pokrájame na pásiky. Brokolicu umyjeme, zbavíme lístkov a ružičky oddelíme od hrubého hlúba. Stonky trochu skrátime, krížom ich narežeme a ošúpeme. Očistíme huby aj cibuľu, zo šunky odrežeme mastný okraj. Všetko pokrájame na drobné kocky. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania pri strednej až slabej teplote v ňom pražíme zeleninu a šunku asi 5 minút. Panvicu odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Medzitým zmiešame mlieko, smotanu a vajcia, posolíme a pokoreníme čiernym korením aj muškátovým orieškom. Zeleninu vložíme do zapekacej formy s nízkym okrajom a zalejeme pripravenou mliečnou zmesou. Všetko posypeme syrom a dáme do rozohriatej rúry. Jedlo zapekáme pri 200 stupňoch asi 30 minút.

14.10.2011
18.08.2011
12.05.2011
15.04.2011
09.04.2011
04.04.2011
02.04.2011
09.03.2011
14.02.2011
02.02.2011
02.02.2011

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy