27.05.2017
Yumee

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na čo najmenšie a najtenšie kúsky (približne 2x2 cm). Z oboch strán okoreníme cesnakovou soľou (namiesto cesnakovej soli môžeme použiť aj kombináciu morskej soli a sušeného cesnaku). Kuracie kúsky najprv obalíme vo vajíčku, potom v zmesi múky a strúhanky, a z oboch strán vypražíme v rozpálenom oleji. Omáčku si pripravíme tak, že si najprv v hrnci rozpustíme maslo. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať. Postupne pridáme tavený syr a nahrubo nastrúhaný syr Niva (alebo akýkoľvek iný syr s modrou plesňou, napríklad Gorgonzolu). Miešame, kým sa rozpustí všetok syr a omáčka jemne zovrie. Omáčku servírujeme v menšej miske, ku ktorej naukladáme voňavé cesnakové kuracie chipsy. Podávame s pečivom, čerstvým šalátom alebo len tak bez prílohy.

22.08.2011
Ivetka

Do osoleného vriaceho mlieka za stáleho miešania pridávame múku. Uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Pridáme najemno postrúhané zemiaky, syr, vajcia a premiešame. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kolieska s priemerom asi 6 cm a na rozohriatom tuku vypražíme. Pripravíme omáčku: Smotanový syr vymiešame so smotanou, pridáme kôpor, osolíme, okoreníme a premiešame. Podávame teplé, posypané postrúhaným syrom.

20.08.2011
Ivetka

Cukety umyjeme, osušíme a aj so šupkou nahrubo nastrúhame. Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť. Prebytočnú tekutinu vytlačíme a vylejeme. K nastrúhaným cuketám pridáme 2 žĺtky, nasekané jadrá orechov, 70g rozdrobeného balkánskeho syra, 1 jemne nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, prelisovaný cesnak, čierne korenie a múku. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 2 bielkov. Teflónovú panvicu vymastíme olejom a po lyžiciach na ňu dávkujeme malé kopčeky cesta. Z oboch strán pomaly opražíme dozlatista. Upečené placky posypeme zvyšným rozdrobeným syrom, pokrájanými paradajkami a kolieskami jarnej cibuľky.

18.08.2011
Ivetka

Mleté mäso premiešame s vajciami, syrom, múkou a korením. Osolíme a okoreníme. Olúpané vajcia obalíme mäsovou zmesou, potom potom ich obalíme v strúhanke a zvoľna smažíme v hlbšej panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Usmažené rozkrojíme a podávame so zemiakovou kašou.

18.08.2011
17.08.2011
17.08.2011
18.06.2011
24.05.2011
06.05.2011
26.04.2011
15.04.2011
08.04.2011
04.04.2011
01.04.2011
11.03.2011
02.03.2011
14.02.2011

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy