14.10.2011
Yumee

Mäso pokrájame na kúsky veľké asi ako keď pripravujeme guláš. Ošúpeme cibuľu aj cesnak a pokrájame na drobno. Ďumbier ošúpeme a pokrájame na jemné pásiky. V hrnci roztopíme maslo. Na ňom v niekoľkých dávkach opražíme mäso a zase ho vyberieme. Do zvyšného tuku vložíme cibuľu, cesnak, ďumbier a za stáleho miešania pražíme asi 5 minút. Pridáme koreniny a spolu pražíme asi 1 minútu. Do hrnca pridáme opečené mäso aj so šťavou, ktorá z neho medzičasom vytiekla a všetko zalejeme asi 1/4l vody. Ragú prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Medzitým paradajky prelejeme vriacou vodou a ošúpeme. Pokrájame ich na štvrtinky a odkrojíme prirastené stopky. Po 30 minútach ich pridáme do hrnca, všetko prikryjeme a dusíme ešte 30 minút. DO karí primiešame 3 lyžice jogurtu a ozdobíme koriandrovými lístkami. Podávame s jogurtom a ryžou, ktorú pripravíme a podávame zvlášť tak, aby sa nezmiešala s jogurtom.

06.07.2011
Ivetka

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kotlety. Naklepeme, osolíme z oboch strán, opečieme na rozohriatej masti a vyberieme. K tuku a šťave z mäsa pridáme hladkú múku, premiešame a rebierka v nej dusíme. Na cestíčko: Do mlieka vmiešame múku, pridáme vajcia a štipku soli. Necháme 5 až 10 minút postáť. Jablká olúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kolieska. Obalíme ich v cestíčku a vypražíme na rozohriatom tuku. Na tanier uložíme najskôr mäso, naň jablká a polejeme šťavou. Prílohou môžu byť zemiaky, dusená ryža, alebo cestoviny.

06.07.2011
Ivetka

Na masle opražíme cibuľu, pridáme umyté a osušené kuracie prsia v celku. Osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. zalejeme vývarom a vínom. Dusíme domäkka. Mäso vyberieme, pokrájame na rezance a vrátime do omáčky. Žĺtky so smotanou rozmiešame v panvici, pridáme trochu omáčky a na malom ohni miešame do zhustnutia. Asi 150 ml odložíme, zvyšok primiešame do omáčky s mäsom. Ochutíme petržlenovou vňaťou a premiešame. Na palacinky: V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme múku, vegetu a štipku soli. Na rozohriatej panvici potretej olejom postupne upečieme palacinky. Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky a zvinieme. Poukladáme na vymastený plech, zalejeme odloženou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30 minút pri 180°C.

06.06.2011
Ivetka

M+so dökladne prešpikujeme slaninou, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 30 minút odležať. Na tuku rozpustíme cukor, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a orestujeme dozlatova. Potom všetko zalejeme pivom a chvíľu povaríme. Do tohto základu vložíme porcie králika a pozvoľna dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom. Dobre povaríme a precedíme. Do omáčky pridáme spolu s mäsom vykôstkované slivky a ešte chvíľu necháme variť.

29.05.2011
29.05.2011
24.05.2011
12.05.2011
18.04.2011
09.03.2011
01.03.2011
01.03.2011
19.02.2011
11.02.2011
07.02.2011
07.02.2011
07.02.2011

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.01.2011
Ivetka

Bielky vyšľahajte na pevný sneh a zašľahajte cukor. Ľahko vmiešajte mandle a múku. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Hotový korpus vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh vyšľaháme s džusom a cukrom. Uložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a necháme vychladiť. Vychladený tvarohový krém so šľahačkou zapracujeme do rozpustenej želatiny. Korpus pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel položíme na dno formy, nalejeme naň polovicu krému a poukladajte časť mandariniek. Zalejte väčšinou zvyšku krému a priklopíme horným korpusom. Tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade. Po stuhnutí vyberieme z formy, potrieme zvyškom krému a ozdobíme mandarinkami.

Štítky receptov

Typ prípravy