14.10.2011
Yumee

Mäso pokrájame na kúsky veľké asi ako keď pripravujeme guláš. Ošúpeme cibuľu aj cesnak a pokrájame na drobno. Ďumbier ošúpeme a pokrájame na jemné pásiky. V hrnci roztopíme maslo. Na ňom v niekoľkých dávkach opražíme mäso a zase ho vyberieme. Do zvyšného tuku vložíme cibuľu, cesnak, ďumbier a za stáleho miešania pražíme asi 5 minút. Pridáme koreniny a spolu pražíme asi 1 minútu. Do hrnca pridáme opečené mäso aj so šťavou, ktorá z neho medzičasom vytiekla a všetko zalejeme asi 1/4l vody. Ragú prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Medzitým paradajky prelejeme vriacou vodou a ošúpeme. Pokrájame ich na štvrtinky a odkrojíme prirastené stopky. Po 30 minútach ich pridáme do hrnca, všetko prikryjeme a dusíme ešte 30 minút. DO karí primiešame 3 lyžice jogurtu a ozdobíme koriandrovými lístkami. Podávame s jogurtom a ryžou, ktorú pripravíme a podávame zvlášť tak, aby sa nezmiešala s jogurtom.

06.07.2011
Ivetka

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kotlety. Naklepeme, osolíme z oboch strán, opečieme na rozohriatej masti a vyberieme. K tuku a šťave z mäsa pridáme hladkú múku, premiešame a rebierka v nej dusíme. Na cestíčko: Do mlieka vmiešame múku, pridáme vajcia a štipku soli. Necháme 5 až 10 minút postáť. Jablká olúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kolieska. Obalíme ich v cestíčku a vypražíme na rozohriatom tuku. Na tanier uložíme najskôr mäso, naň jablká a polejeme šťavou. Prílohou môžu byť zemiaky, dusená ryža, alebo cestoviny.

06.07.2011
Ivetka

Na masle opražíme cibuľu, pridáme umyté a osušené kuracie prsia v celku. Osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. zalejeme vývarom a vínom. Dusíme domäkka. Mäso vyberieme, pokrájame na rezance a vrátime do omáčky. Žĺtky so smotanou rozmiešame v panvici, pridáme trochu omáčky a na malom ohni miešame do zhustnutia. Asi 150 ml odložíme, zvyšok primiešame do omáčky s mäsom. Ochutíme petržlenovou vňaťou a premiešame. Na palacinky: V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme múku, vegetu a štipku soli. Na rozohriatej panvici potretej olejom postupne upečieme palacinky. Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky a zvinieme. Poukladáme na vymastený plech, zalejeme odloženou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30 minút pri 180°C.

06.06.2011
Ivetka

M+so dökladne prešpikujeme slaninou, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 30 minút odležať. Na tuku rozpustíme cukor, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a orestujeme dozlatova. Potom všetko zalejeme pivom a chvíľu povaríme. Do tohto základu vložíme porcie králika a pozvoľna dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom. Dobre povaríme a precedíme. Do omáčky pridáme spolu s mäsom vykôstkované slivky a ešte chvíľu necháme variť.

29.05.2011
29.05.2011
24.05.2011
12.05.2011
18.04.2011
09.03.2011
01.03.2011
01.03.2011
19.02.2011
11.02.2011
07.02.2011
07.02.2011
07.02.2011

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy