Zapekané palacinky so špargľou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mlieko 300ml
  • Vajce 2ks
  • Olej
  • Sol´
  • Špargľa 450g čerstvá
  • Múka - hladká 200g
  • Smotana 300ml na varenie
  • Syr - hermelín 120g
  • Šunka 150g
  • Syr - čedar 50g

Do misy nalejeme mlieko, pridáme vajcia, lyžicu oleja, trochu soli a múku. Vymiešame hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Potom ho znova rozmiešame a ne rozohriatej panvici natretej olejom upečieme 8 palaciniek. Necháme vychladnúť.

Špargle olúpeme a odrežeme drevné časti. V osolenej vode varíme asi 6 minút, zlejeme a necháme odkvapkať. Smotanu na varenie povaríme a odstavíme. Rozpustíme v nej hermelín. Zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť.

Palecinky natrieme hermelínovým krémom, uložíme na ne plátky šunky, kúsky špargle, stočíme a prekrojíme na polovice.

Na dno zapekacej misy nalejeme polovicu zvyšného hermelínového krému, poukladáme naň palacinky aj zvyšné kúsky špargle a všetko polejeme druhou polovicou krému.Zapekáme v rúre asi 10 minút pri teplote 220°C.

Syr čedar pokrájame na malé kocky a posypeme na zapećené palacinky. Vo vypnutej rúre necháme rozpustiť. Podávame so zeleninovým šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy