Zapekané palacinky so špargľou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mlieko 300ml
  • Vajce 2ks
  • Olej
  • Sol´
  • Špargľa 450g čerstvá
  • Múka - hladká 200g
  • Smotana 300ml na varenie
  • Syr - hermelín 120g
  • Šunka 150g
  • Syr - čedar 50g

Do misy nalejeme mlieko, pridáme vajcia, lyžicu oleja, trochu soli a múku. Vymiešame hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Potom ho znova rozmiešame a ne rozohriatej panvici natretej olejom upečieme 8 palaciniek. Necháme vychladnúť.

Špargle olúpeme a odrežeme drevné časti. V osolenej vode varíme asi 6 minút, zlejeme a necháme odkvapkať. Smotanu na varenie povaríme a odstavíme. Rozpustíme v nej hermelín. Zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť.

Palecinky natrieme hermelínovým krémom, uložíme na ne plátky šunky, kúsky špargle, stočíme a prekrojíme na polovice.

Na dno zapekacej misy nalejeme polovicu zvyšného hermelínového krému, poukladáme naň palacinky aj zvyšné kúsky špargle a všetko polejeme druhou polovicou krému.Zapekáme v rúre asi 10 minút pri teplote 220°C.

Syr čedar pokrájame na malé kocky a posypeme na zapećené palacinky. Vo vypnutej rúre necháme rozpustiť. Podávame so zeleninovým šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy