Hovädzie pečené na pive

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - hovädzie 400g zadné
  • Slanina 50g
  • Olej 2PL
  • Cibuľa 100g
  • Horčica - jemná 1PL
  • Pivo 500ml tmavé
  • Pečivo - chlieb - tmavý
  • Korenie - jalovec
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo.

Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké.

Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme.

Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme lyžicu oleja a cibuľu opražíme dosklovita. Cesnak ošúpeme a prelisujeme k cibuli. Vmiešame med a paradajkový pretlak a prevaríme. Zmes rozmixujeme, hojne ochutíme soľou, čili a čiernym korením. Karé zo všetkých strán potrieme lyžicou oleja a votrieme aj soľ s čiernym korením. Mäso vložíme do pekáča a hornú stranu nahrubo potrieme rozmixovanou zmesou s čili korením. Prilejeme biele víno a prikryté vložíme do rúry. Pečieme asi 1,5 hodiny pri 180°C. Na poslednú polhodinu pečenia mäso odkryjeme.

Štítky receptov

Typ prípravy