Zemiakové placky

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 50dkg
  • Vajce 4ks
  • Mlieko 1dcl
  • Múka - hladká podľa potreby
  • Tuk na vyprážanie
  • Cesnak
  • Majoránka
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´
  • Mláto 60dkg

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.

Pridáme mláto, rozdrvený cesnak, korenie a soľ podľa chuti.

Vysmážame z obidvoch strán na rozpálenom tuku. Podávame s pivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy