Zemiakové placky

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 50dkg
  • Vajce 4ks
  • Mlieko 1dcl
  • Múka - hladká podľa potreby
  • Tuk na vyprážanie
  • Cesnak
  • Majoránka
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´
  • Mláto 60dkg

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.

Pridáme mláto, rozdrvený cesnak, korenie a soľ podľa chuti.

Vysmážame z obidvoch strán na rozpálenom tuku. Podávame s pivom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy