Čerstvá pečienka na šalvii

Ingrediencie na 4 porcií
  • Olej - slnečnicový na smaženie
  • Šalotka 4
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Mäso - kuracie - pečeň 400g - chladené
  • Korenie - grilovacie 1/2 lyžičky
  • Sol´
  • Paprika - čili
  • Kečup - pálivý 8 lyžíc
  • Pečivo - bageta 1 veľká
  • Paradajky - cherry 8
  • Šalvia na ozdobu

Na oleji osmažíme najemno nasekané šalotky. Pridáme cesnak na tenké plátky, pár minút smažíme, pridáme na väčšie kúsky pokrájanú pečienku a osmažíme domäkka. Vmiešame grilovacie korenie, soľ, trochu chilli a kečup.

Prehrejeme. Bagetu horizontálne rozkrojíme a obe polovice prekrojíme na 4 diely. Na každý dáme časť ochutenej pečienky, ozdobíme paradajkami a šalviou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy