Čerstvá pečienka na šalvii

Ingrediencie na 4 porcií
  • Olej - slnečnicový na smaženie
  • Šalotka 4
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Mäso - kuracie - pečeň 400g - chladené
  • Korenie - grilovacie 1/2 lyžičky
  • Sol´
  • Paprika - čili
  • Kečup - pálivý 8 lyžíc
  • Pečivo - bageta 1 veľká
  • Paradajky - cherry 8
  • Šalvia na ozdobu

Na oleji osmažíme najemno nasekané šalotky. Pridáme cesnak na tenké plátky, pár minút smažíme, pridáme na väčšie kúsky pokrájanú pečienku a osmažíme domäkka. Vmiešame grilovacie korenie, soľ, trochu chilli a kečup.

Prehrejeme. Bagetu horizontálne rozkrojíme a obe polovice prekrojíme na 4 diely. Na každý dáme časť ochutenej pečienky, ozdobíme paradajkami a šalviou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy