Čerstvá pečienka na šalvii

Ingrediencie na 4 porcií
  • Olej - slnečnicový na smaženie
  • Šalotka 4
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Mäso - kuracie - pečeň 400g - chladené
  • Korenie - grilovacie 1/2 lyžičky
  • Sol´
  • Paprika - čili
  • Kečup - pálivý 8 lyžíc
  • Pečivo - bageta 1 veľká
  • Paradajky - cherry 8
  • Šalvia na ozdobu

Na oleji osmažíme najemno nasekané šalotky. Pridáme cesnak na tenké plátky, pár minút smažíme, pridáme na väčšie kúsky pokrájanú pečienku a osmažíme domäkka. Vmiešame grilovacie korenie, soľ, trochu chilli a kečup.

Prehrejeme. Bagetu horizontálne rozkrojíme a obe polovice prekrojíme na 4 diely. Na každý dáme časť ochutenej pečienky, ozdobíme paradajkami a šalviou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy