Čerstvá pečienka na šalvii

Ingrediencie na 4 porcií
  • Olej - slnečnicový na smaženie
  • Šalotka 4
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Mäso - kuracie - pečeň 400g - chladené
  • Korenie - grilovacie 1/2 lyžičky
  • Sol´
  • Paprika - čili
  • Kečup - pálivý 8 lyžíc
  • Pečivo - bageta 1 veľká
  • Paradajky - cherry 8
  • Šalvia na ozdobu

Na oleji osmažíme najemno nasekané šalotky. Pridáme cesnak na tenké plátky, pár minút smažíme, pridáme na väčšie kúsky pokrájanú pečienku a osmažíme domäkka. Vmiešame grilovacie korenie, soľ, trochu chilli a kečup.

Prehrejeme. Bagetu horizontálne rozkrojíme a obe polovice prekrojíme na 4 diely. Na každý dáme časť ochutenej pečienky, ozdobíme paradajkami a šalviou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy