Vyprážané rybie filety

Ingrediencie na 4 porcií
  • Ryba - pstruh 4x120g
  • Olej
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Paprika - biela 1ks
  • Paprika - červená 1ks
  • Fenikel 1ks
  • Cibuľa 1/2 ks
  • Mrkva 1ks
  • Pomaranč 6ks
  • Orech - muškátový
  • Škorica
  • Korenie - šafran
  • Wermut 100ml

Rybie filety na strane s kožou opečieme na troche oleja, až potom osolíme a okoreníme.

Všetky prísady pre zeleninu nakrájame a na oleji opečieme a podlejeme wermutom.

Pridáme šťavu z pomaranča a zeleninu ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom, škoricou a šafránom. Na miernom ohni necháme uvariť domäkka.

Na zeleninu položíme rybu a hneď podávame.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy