Vyprážané rybie filety

Ingrediencie na 4 porcií
  • Ryba - pstruh 4x120g
  • Olej
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Paprika - biela 1ks
  • Paprika - červená 1ks
  • Fenikel 1ks
  • Cibuľa 1/2 ks
  • Mrkva 1ks
  • Pomaranč 6ks
  • Orech - muškátový
  • Škorica
  • Korenie - šafran
  • Wermut 100ml

Rybie filety na strane s kožou opečieme na troche oleja, až potom osolíme a okoreníme.

Všetky prísady pre zeleninu nakrájame a na oleji opečieme a podlejeme wermutom.

Pridáme šťavu z pomaranča a zeleninu ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom, škoricou a šafránom. Na miernom ohni necháme uvariť domäkka.

Na zeleninu položíme rybu a hneď podávame.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy