Vyprážaná bravčovina so zeleninou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - bravčové 600g pečienky
  • Maizena 60g
  • Vajce 1 veľké
  • Voda 4PL
  • Sol´
  • Olej - rastlinný 750ml na vyprážanie
  • Cibuľka - jarná 1 zväzok
  • Paprika - červená 1 malá
  • Uhorka - Šalátová 1/2 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Cukor 50g
  • Paradajka 1 malá konzerva
  • Ananás 50g kúskov
  • Ocot - vínny - biely 4PL
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Tabasko

Mäso pokrájame na menšie kúsky. Škrobovú múčku rozmiešame s vajcom, vodou a so soľou. Mäso obalíme v cestíčku a necháme odležať.

Mladú cibuľku pokrájame na kolieska, papriku na rezance a uhorku na plátky. Šalátovú uhorku rozpolíme a zbavíme semien. Cesnak pokrájame nadrobno.

V hlbokej panvici alebo woku rozohrejeme olej. Mäso ešte raz obrátime v cestíčku a vyprážame v horúcom tuku dozlatista. Vyberieme ho a na kuchynskom papieri zbavíme nadbytočného tuku. Uchováme v teple.

Tuk z panvice zlejeme, ale na dne necháme tenký olejový povlak. Na ňom opražíme zeleninu aj cesnak do polomäkka. Pridáme paradajky so šťavou a odkvapkané kúsky ananásu. Ochutíme cukrom, octom, soľou, korením a tabaskom. Pridáme mäso, premiešame a podávame.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy