Vyprážaná bravčovina so zeleninou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - bravčové 600g pečienky
  • Maizena 60g
  • Vajce 1 veľké
  • Voda 4PL
  • Sol´
  • Olej - rastlinný 750ml na vyprážanie
  • Cibuľka - jarná 1 zväzok
  • Paprika - červená 1 malá
  • Uhorka - Šalátová 1/2 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Cukor 50g
  • Paradajka 1 malá konzerva
  • Ananás 50g kúskov
  • Ocot - vínny - biely 4PL
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Tabasko

Mäso pokrájame na menšie kúsky. Škrobovú múčku rozmiešame s vajcom, vodou a so soľou. Mäso obalíme v cestíčku a necháme odležať.

Mladú cibuľku pokrájame na kolieska, papriku na rezance a uhorku na plátky. Šalátovú uhorku rozpolíme a zbavíme semien. Cesnak pokrájame nadrobno.

V hlbokej panvici alebo woku rozohrejeme olej. Mäso ešte raz obrátime v cestíčku a vyprážame v horúcom tuku dozlatista. Vyberieme ho a na kuchynskom papieri zbavíme nadbytočného tuku. Uchováme v teple.

Tuk z panvice zlejeme, ale na dne necháme tenký olejový povlak. Na ňom opražíme zeleninu aj cesnak do polomäkka. Pridáme paradajky so šťavou a odkvapkané kúsky ananásu. Ochutíme cukrom, octom, soľou, korením a tabaskom. Pridáme mäso, premiešame a podávame.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy