Kapustové rolky

Ingrediencie na 6 porcií
  • Cesto 4pláty štrúdľové
  • Šunka 12plátkov Serrano
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Kapusta - kyslá 500g
  • Olej 2PL
  • Maslo rozpustené na potretie
  • Hlávkový šalát
  • Creme fraiche 250ml

Z kyslej kapusty zlejeme šťavu, kapustu posekáme, dáme do panvice a na oleji pár minút podusíme. Odstavíme z ohňa a posolíme.

Creme fraiche ochutíme prelisovanými strúčikmi cesnaku a mletým čiernym korením.

Dva pláty štrúdľového cesta položíme na seba a po dĺžke ich rozkrojíme na tri rovnaké časti. Každú časť potrieme ochuteným creme fraiche, uložíme dva plátky šunky Serrano, na ktorú dáme vychladnutú kapustu.

Zvinieme do rolky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch roliek potrieme rozpusteným maslom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C zapečieme. Podávame so šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy