Kapustové rolky

Ingrediencie na 6 porcií
  • Cesto 4pláty štrúdľové
  • Šunka 12plátkov Serrano
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Kapusta - kyslá 500g
  • Olej 2PL
  • Maslo rozpustené na potretie
  • Hlávkový šalát
  • Creme fraiche 250ml

Z kyslej kapusty zlejeme šťavu, kapustu posekáme, dáme do panvice a na oleji pár minút podusíme. Odstavíme z ohňa a posolíme.

Creme fraiche ochutíme prelisovanými strúčikmi cesnaku a mletým čiernym korením.

Dva pláty štrúdľového cesta položíme na seba a po dĺžke ich rozkrojíme na tri rovnaké časti. Každú časť potrieme ochuteným creme fraiche, uložíme dva plátky šunky Serrano, na ktorú dáme vychladnutú kapustu.

Zvinieme do rolky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch roliek potrieme rozpusteným maslom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C zapečieme. Podávame so šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy