Fašírky zo zemiakov a kapusty

Ingrediencie na 6 porcií
  • Zemiaky 6-7ks
  • Kapusta - kyslá 2 poháre
  • Vajce 4ks
  • Strúhanka
  • Korenie - čierne - mleté
  • Rasca 1čl
  • Sol´
  • Olej na vyprážanie

V šupe uvarené zemiaky ošúpeme a za horúca ich pretlačíme. Nadrobno pokrájanú kyslú kapustu opražíme na lyžici oleja a pridáme k zemiakom.

Do zmesi dáme 2 vajcia, korenie, rascu, soľ a dobre premiešame.

Z pripravenej hmoty vytvarujeme fašírky, obalíme ich v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji a podávame so šalátom podľa vlastnej chuti.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy