Fašírky zo zemiakov a kapusty

Ingrediencie na 6 porcií
  • Zemiaky 6-7ks
  • Kapusta - kyslá 2 poháre
  • Vajce 4ks
  • Strúhanka
  • Korenie - čierne - mleté
  • Rasca 1čl
  • Sol´
  • Olej na vyprážanie

V šupe uvarené zemiaky ošúpeme a za horúca ich pretlačíme. Nadrobno pokrájanú kyslú kapustu opražíme na lyžici oleja a pridáme k zemiakom.

Do zmesi dáme 2 vajcia, korenie, rascu, soľ a dobre premiešame.

Z pripravenej hmoty vytvarujeme fašírky, obalíme ich v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji a podávame so šalátom podľa vlastnej chuti.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy