Syrovo-špenátové zapekané zemiaky

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 500g
  • Špenát 500g čerstvých listov
  • Syr - čedar 200g
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Maslo 1čl
  • Šalát 100g lolo
  • Paradajka 2ks
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté

V panvici roztopíme maslo a podusíme na nej ošúpaný a prelisovaný cesnak. Pridáme čerstvé špenátové listy a rozmiešame ich s opraženým cesnakom, štipkou soli a mletým čiernym korením.

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, rozpolíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Postrúhame 200g syra.

Na každý zemiak dáme trochu špenátovej zmesi a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 220°C asi 10 minút.

Šalát natrháme na kúsky. Paradajky pokrájame na mesiačiky, pažítku posekáme. Podávame so zapečenými zemiakmi.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy