Syrovo-špenátové zapekané zemiaky

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 500g
  • Špenát 500g čerstvých listov
  • Syr - čedar 200g
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Maslo 1čl
  • Šalát 100g lolo
  • Paradajka 2ks
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté

V panvici roztopíme maslo a podusíme na nej ošúpaný a prelisovaný cesnak. Pridáme čerstvé špenátové listy a rozmiešame ich s opraženým cesnakom, štipkou soli a mletým čiernym korením.

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, rozpolíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Postrúhame 200g syra.

Na každý zemiak dáme trochu špenátovej zmesi a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 220°C asi 10 minút.

Šalát natrháme na kúsky. Paradajky pokrájame na mesiačiky, pažítku posekáme. Podávame so zapečenými zemiakmi.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy