Vyprážané kurča podľa /ala Iva

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - kuracie 1 celé kurča -prsia - alebo stehná podľa vlastnej chuti
  • Sol´
  • Múka - polohrubá výberová polohrubá
  • Vajce 3-5 ks
  • Sezam sezamové semená
  • Olej Vénus
  • panvicu (môže byť aj grilovacia)

Umyjeme celé kurča (prsia,alebo stehná podľa vlastnej chuti),pripravíme si soľ,múku,3-5 ks vajec,sezamové semené,olej -Vénus a panvicu (môže biť aj grilovacia).

Kurča si naporcirujeme a osolíme, do jednej mysy dáme múku,do druhej rozbité vajíčka,soľ,trošku vody studenej a rozšľaháme ich a až potom pridáme sezamové semená (iba trochu nasypeme). Dame na šporák panvicu (môže biť aj grilovacia),nalejeme olej (Vénus) a necháme ho zohriať.

Kusy kurčiat obalíme v múke (postupne),potom vo vajíčku a dáme do panvice a opekáme postupne. Pozor na olej, treba ho sem tam stíšiť, aby sa kurča nepripálilo a nevytvárala sa pena, ale nesmie sa vyprážať veľmi pomaly, ale tak akurát (keď treba tak aj viac krát s každej strany). Takýmto spôsobom je kurča veľmi lahodné a nie veľmi ťažké. Takýmto spôsobom sa dá vyprážať,kare aj krkovička.

K vyprážanému kurčaťu sa podávajú rôzne prílohy a aj šaláty podľa vlastného výberu a chuti. Prajem dobrú chuť.Iva

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy