Vyprážané kurča podľa /ala Iva

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - kuracie 1 celé kurča -prsia - alebo stehná podľa vlastnej chuti
  • Sol´
  • Múka - polohrubá výberová polohrubá
  • Vajce 3-5 ks
  • Sezam sezamové semená
  • Olej Vénus
  • panvicu (môže byť aj grilovacia)

Umyjeme celé kurča (prsia,alebo stehná podľa vlastnej chuti),pripravíme si soľ,múku,3-5 ks vajec,sezamové semené,olej -Vénus a panvicu (môže biť aj grilovacia).

Kurča si naporcirujeme a osolíme, do jednej mysy dáme múku,do druhej rozbité vajíčka,soľ,trošku vody studenej a rozšľaháme ich a až potom pridáme sezamové semená (iba trochu nasypeme). Dame na šporák panvicu (môže biť aj grilovacia),nalejeme olej (Vénus) a necháme ho zohriať.

Kusy kurčiat obalíme v múke (postupne),potom vo vajíčku a dáme do panvice a opekáme postupne. Pozor na olej, treba ho sem tam stíšiť, aby sa kurča nepripálilo a nevytvárala sa pena, ale nesmie sa vyprážať veľmi pomaly, ale tak akurát (keď treba tak aj viac krát s každej strany). Takýmto spôsobom je kurča veľmi lahodné a nie veľmi ťažké. Takýmto spôsobom sa dá vyprážať,kare aj krkovička.

K vyprážanému kurčaťu sa podávajú rôzne prílohy a aj šaláty podľa vlastného výberu a chuti. Prajem dobrú chuť.Iva