Marinované jahňacie ihly

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - jahňacie 800g pliecko
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Citrónová šťava 1 citrón
  • Olej - olivový 5PL
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Korenie - cayenské
  • Paprika 500g
  • Cibuľa 500g červená
  • Oregano 1čl
  • Rozmarín 1čl
  • Tymián 1čl

Cesnak prelisujeme do misky, pridáme citrónovú šťavu a 4 lyžice olivového oleja, osolíme, ochutíme čiernym a kajenským korením a premiešame.

Mäso pokrájame na kocky asi ako na guľáš, pridáme do misy a v chladničke marinujeme 3 hodiny. Zmes občas premiešame.

Papriky a cibuľu pokrájame na kocky. Mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať a striedavo s paprikou a cibuľou napichujeme na ihly.

V panvici rozohrejeme zvyšný olej a špízy v ňom pražíme asi 20 minút. V miske premiešame bylinkové korenie a pred podávaním posypeme ihly. Podávama s paradajkovo-bazalkovým šalátom a čerstvým chlebom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy