Marinované jahňacie ihly

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - jahňacie 800g pliecko
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Citrónová šťava 1 citrón
  • Olej - olivový 5PL
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Korenie - cayenské
  • Paprika 500g
  • Cibuľa 500g červená
  • Oregano 1čl
  • Rozmarín 1čl
  • Tymián 1čl

Cesnak prelisujeme do misky, pridáme citrónovú šťavu a 4 lyžice olivového oleja, osolíme, ochutíme čiernym a kajenským korením a premiešame.

Mäso pokrájame na kocky asi ako na guľáš, pridáme do misy a v chladničke marinujeme 3 hodiny. Zmes občas premiešame.

Papriky a cibuľu pokrájame na kocky. Mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať a striedavo s paprikou a cibuľou napichujeme na ihly.

V panvici rozohrejeme zvyšný olej a špízy v ňom pražíme asi 20 minút. V miske premiešame bylinkové korenie a pred podávaním posypeme ihly. Podávama s paradajkovo-bazalkovým šalátom a čerstvým chlebom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy