Marinované jahňacie ihly

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - jahňacie 800g pliecko
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Citrónová šťava 1 citrón
  • Olej - olivový 5PL
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Korenie - cayenské
  • Paprika 500g
  • Cibuľa 500g červená
  • Oregano 1čl
  • Rozmarín 1čl
  • Tymián 1čl

Cesnak prelisujeme do misky, pridáme citrónovú šťavu a 4 lyžice olivového oleja, osolíme, ochutíme čiernym a kajenským korením a premiešame.

Mäso pokrájame na kocky asi ako na guľáš, pridáme do misy a v chladničke marinujeme 3 hodiny. Zmes občas premiešame.

Papriky a cibuľu pokrájame na kocky. Mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať a striedavo s paprikou a cibuľou napichujeme na ihly.

V panvici rozohrejeme zvyšný olej a špízy v ňom pražíme asi 20 minút. V miske premiešame bylinkové korenie a pred podávaním posypeme ihly. Podávama s paradajkovo-bazalkovým šalátom a čerstvým chlebom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.01.2011
Ivetka

Bielky vyšľahajte na pevný sneh a zašľahajte cukor. Ľahko vmiešajte mandle a múku. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Hotový korpus vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh vyšľaháme s džusom a cukrom. Uložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a necháme vychladiť. Vychladený tvarohový krém so šľahačkou zapracujeme do rozpustenej želatiny. Korpus pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel položíme na dno formy, nalejeme naň polovicu krému a poukladajte časť mandariniek. Zalejte väčšinou zvyšku krému a priklopíme horným korpusom. Tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade. Po stuhnutí vyberieme z formy, potrieme zvyškom krému a ozdobíme mandarinkami.

Štítky receptov

Typ prípravy