Marinované jahňacie ihly

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - jahňacie 800g pliecko
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Citrónová šťava 1 citrón
  • Olej - olivový 5PL
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Korenie - cayenské
  • Paprika 500g
  • Cibuľa 500g červená
  • Oregano 1čl
  • Rozmarín 1čl
  • Tymián 1čl

Cesnak prelisujeme do misky, pridáme citrónovú šťavu a 4 lyžice olivového oleja, osolíme, ochutíme čiernym a kajenským korením a premiešame.

Mäso pokrájame na kocky asi ako na guľáš, pridáme do misy a v chladničke marinujeme 3 hodiny. Zmes občas premiešame.

Papriky a cibuľu pokrájame na kocky. Mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať a striedavo s paprikou a cibuľou napichujeme na ihly.

V panvici rozohrejeme zvyšný olej a špízy v ňom pražíme asi 20 minút. V miske premiešame bylinkové korenie a pred podávaním posypeme ihly. Podávama s paradajkovo-bazalkovým šalátom a čerstvým chlebom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy