Rolády z platesy

Ingrediencie na 4 porcií
  • Huby 100g šampiňóny
  • Cibuľa 1 malá
  • Citrónová šťava 1čl
  • Zelená fazuľka 100g
  • Maslo 2PL
  • Mandle 1PL
  • Ryža 100g
  • Petržlenová vňať 1PL
  • Sol´
  • Korenie - biele mleté
  • Ryba 8 filiet z platesy
  • Olej na vymastenie formy
  • Citrón 3ks

Huby očistíme, pokrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Fazuľku umyjeme a očistíme. Rúru predhrejeme na 180°C.

V panvici rozohrejeme tuk. Mandle na ňom opražíme do svetlohneda a vyberieme. Potom na tuk dáme cibuľu a opraźíme dosklovita. pridáme huby, fazuľku a ryžu. Premiešame a pri strednej teplote dusíme asi 10 minút, kým fazuľky nezmäknú.

Do zeleniny s ryžou primiešame petržlenovú vňať aj mandle, osolíme, okoreníme. Zmes necháme trochu vychladnúť a navrstvíme ju na rybie rezy, ktoré opatrne zvinieme a upevníme špáradlom.

Rybie rolády vloźíme do zapekacej misy a na ne dáme kúsky masla. v predhriatej rúre na 160°C asi 10 minút pečieme.

Citróny umyjeme a pokrájame na kolieska. Podávame s listovým šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy