Rolády z platesy

Ingrediencie na 4 porcií
  • Huby 100g šampiňóny
  • Cibuľa 1 malá
  • Citrónová šťava 1čl
  • Zelená fazuľka 100g
  • Maslo 2PL
  • Mandle 1PL
  • Ryža 100g
  • Petržlenová vňať 1PL
  • Sol´
  • Korenie - biele mleté
  • Ryba 8 filiet z platesy
  • Olej na vymastenie formy
  • Citrón 3ks

Huby očistíme, pokrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Fazuľku umyjeme a očistíme. Rúru predhrejeme na 180°C.

V panvici rozohrejeme tuk. Mandle na ňom opražíme do svetlohneda a vyberieme. Potom na tuk dáme cibuľu a opraźíme dosklovita. pridáme huby, fazuľku a ryžu. Premiešame a pri strednej teplote dusíme asi 10 minút, kým fazuľky nezmäknú.

Do zeleniny s ryžou primiešame petržlenovú vňať aj mandle, osolíme, okoreníme. Zmes necháme trochu vychladnúť a navrstvíme ju na rybie rezy, ktoré opatrne zvinieme a upevníme špáradlom.

Rybie rolády vloźíme do zapekacej misy a na ne dáme kúsky masla. v predhriatej rúre na 160°C asi 10 minút pečieme.

Citróny umyjeme a pokrájame na kolieska. Podávame s listovým šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy