Rolády z platesy

Ingrediencie na 4 porcií
  • Huby 100g šampiňóny
  • Cibuľa 1 malá
  • Citrónová šťava 1čl
  • Zelená fazuľka 100g
  • Maslo 2PL
  • Mandle 1PL
  • Ryža 100g
  • Petržlenová vňať 1PL
  • Sol´
  • Korenie - biele mleté
  • Ryba 8 filiet z platesy
  • Olej na vymastenie formy
  • Citrón 3ks

Huby očistíme, pokrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Fazuľku umyjeme a očistíme. Rúru predhrejeme na 180°C.

V panvici rozohrejeme tuk. Mandle na ňom opražíme do svetlohneda a vyberieme. Potom na tuk dáme cibuľu a opraźíme dosklovita. pridáme huby, fazuľku a ryžu. Premiešame a pri strednej teplote dusíme asi 10 minút, kým fazuľky nezmäknú.

Do zeleniny s ryžou primiešame petržlenovú vňať aj mandle, osolíme, okoreníme. Zmes necháme trochu vychladnúť a navrstvíme ju na rybie rezy, ktoré opatrne zvinieme a upevníme špáradlom.

Rybie rolády vloźíme do zapekacej misy a na ne dáme kúsky masla. v predhriatej rúre na 160°C asi 10 minút pečieme.

Citróny umyjeme a pokrájame na kolieska. Podávame s listovým šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy