Vyprážané krevety

Ingrediencie na 4 porcií
  • Krevety 500g mrazených
  • Citrón 2ks
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Vajce 2ks
  • Sol´
  • Múka - hladká 250g
  • Pivo 250ml
  • Maslo 3PL roztopeného
  • Olej na vyprážanie

Krevety necháme pomaly rozmraziť v chladničke. Potom ich opláchneme studenou vodou, osušíme a rozložíme na dosku. Citróny umyjeme horúcou vodou a z polovice vytlačíme šťavu.

Krevety pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a potrieme ním krevety. Potom krevety prikryjeme a necháme 15 minút odstáť.

Vajcia rozbijeme a z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Z múky, piva, masla a žĺtkov urobíme hladké cestíčko, do ktorého opatrne vmiešame sneh. Zvyšok citróna pokrájame na kolieska.

Vo fritovacom hrnci alebo v panvici rozohrejeme olej. Krevety namáčame do cestíčka a v rozohriatom oleji vyprážame dozlatista. Vyberáme ich dierkovanou lyžicou a na kuchynskom papieri zbavíme prebytočného tuku.

Krevety rozložíme na misu a ozdobíme dielikmi citróna. Podávame s opečenými plátkami bagety a hlávkovým šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy