Vyprážané krevety

Ingrediencie na 4 porcií
  • Krevety 500g mrazených
  • Citrón 2ks
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Vajce 2ks
  • Sol´
  • Múka - hladká 250g
  • Pivo 250ml
  • Maslo 3PL roztopeného
  • Olej na vyprážanie

Krevety necháme pomaly rozmraziť v chladničke. Potom ich opláchneme studenou vodou, osušíme a rozložíme na dosku. Citróny umyjeme horúcou vodou a z polovice vytlačíme šťavu.

Krevety pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a potrieme ním krevety. Potom krevety prikryjeme a necháme 15 minút odstáť.

Vajcia rozbijeme a z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Z múky, piva, masla a žĺtkov urobíme hladké cestíčko, do ktorého opatrne vmiešame sneh. Zvyšok citróna pokrájame na kolieska.

Vo fritovacom hrnci alebo v panvici rozohrejeme olej. Krevety namáčame do cestíčka a v rozohriatom oleji vyprážame dozlatista. Vyberáme ich dierkovanou lyžicou a na kuchynskom papieri zbavíme prebytočného tuku.

Krevety rozložíme na misu a ozdobíme dielikmi citróna. Podávame s opečenými plátkami bagety a hlávkovým šalátom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy