Vyprážané jabĺčka v cestíčku

Ingrediencie na 20 porcií
  • Jablko 4ks
  • Citrónová šťava 3PL
  • Vajce 2ks
  • Sol´
  • Múka - hladká 150g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2čl
  • Olej 3PL
  • Mlieko 125ml
  • Tuk na vyprážanie
  • Cukor 100g
  • Škorica 1čl

Jablká ośúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou.

Na cestíčko oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a zatiaľ ho odložíme.

V mise premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme žĺtky, olej a vypracujeme cesto. Zašľaháme doň mlieko a vmiešame tuhý sneh.

Plátky jabĺk namáčame do cestíčka, necháme odkvapkať a vyprážame dozlata. Necháme odkvapkať.

Cukor zmiešame so škoricou a posypeme kolieska.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

15.04.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na tenké plátky a rozložíme na tácku. Dve lyžice sójovej omáčky premiešame so sherry, okoreníme a nalejeme na rozložené mäso. Všetko prikryjeme a marinujeme asi 30 minút. Cesnak a ďumbier ošúpeme. V hrnci rozohrejeme maslo, doň roztlačíme cesnak, postrúhame ďumbier a prilejeme pomarančovú šťavu. Škrob rozmiešame v troške vody dohladka, pridáme do omáčky a necháme zovrieť. Prilejeme ocot, zvyšnú sójovú omáčku, paradajky a med. Ochutíme čiernym a čili korením. Povaríme a udržiavame na miernej teplote. Mango ošúpeme, dužinu obkrájame okolo jadra a pokrájame na kocky. Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V hlbokej panvici rozohrejeme olej, doň vložíme mäso v marináde a prudko opekáme 3 minúty. Vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. V tuku opekáme kocky manga a zeleniny 3 minúty, pridáme arašidy a mäso. Prilejeme omáčku a necháme zovrieť.

Štítky receptov

Typ prípravy