Vyprážané jabĺčka v cestíčku

Ingrediencie na 20 porcií
  • Jablko 4ks
  • Citrónová šťava 3PL
  • Vajce 2ks
  • Sol´
  • Múka - hladká 150g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2čl
  • Olej 3PL
  • Mlieko 125ml
  • Tuk na vyprážanie
  • Cukor 100g
  • Škorica 1čl

Jablká ośúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou.

Na cestíčko oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a zatiaľ ho odložíme.

V mise premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme žĺtky, olej a vypracujeme cesto. Zašľaháme doň mlieko a vmiešame tuhý sneh.

Plátky jabĺk namáčame do cestíčka, necháme odkvapkať a vyprážame dozlata. Necháme odkvapkať.

Cukor zmiešame so škoricou a posypeme kolieska.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy