Vyprážané jabĺčka v cestíčku

Ingrediencie na 20 porcií
  • Jablko 4ks
  • Citrónová šťava 3PL
  • Vajce 2ks
  • Sol´
  • Múka - hladká 150g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2čl
  • Olej 3PL
  • Mlieko 125ml
  • Tuk na vyprážanie
  • Cukor 100g
  • Škorica 1čl

Jablká ośúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou.

Na cestíčko oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a zatiaľ ho odložíme.

V mise premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme žĺtky, olej a vypracujeme cesto. Zašľaháme doň mlieko a vmiešame tuhý sneh.

Plátky jabĺk namáčame do cestíčka, necháme odkvapkať a vyprážame dozlata. Necháme odkvapkať.

Cukor zmiešame so škoricou a posypeme kolieska.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme lyžicu oleja a cibuľu opražíme dosklovita. Cesnak ošúpeme a prelisujeme k cibuli. Vmiešame med a paradajkový pretlak a prevaríme. Zmes rozmixujeme, hojne ochutíme soľou, čili a čiernym korením. Karé zo všetkých strán potrieme lyžicou oleja a votrieme aj soľ s čiernym korením. Mäso vložíme do pekáča a hornú stranu nahrubo potrieme rozmixovanou zmesou s čili korením. Prilejeme biele víno a prikryté vložíme do rúry. Pečieme asi 1,5 hodiny pri 180°C. Na poslednú polhodinu pečenia mäso odkryjeme.

Štítky receptov

Typ prípravy