Vyprážané jabĺčka v cestíčku

Ingrediencie na 20 porcií
  • Jablko 4ks
  • Citrónová šťava 3PL
  • Vajce 2ks
  • Sol´
  • Múka - hladká 150g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1/2čl
  • Olej 3PL
  • Mlieko 125ml
  • Tuk na vyprážanie
  • Cukor 100g
  • Škorica 1čl

Jablká ośúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou.

Na cestíčko oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a zatiaľ ho odložíme.

V mise premiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme žĺtky, olej a vypracujeme cesto. Zašľaháme doň mlieko a vmiešame tuhý sneh.

Plátky jabĺk namáčame do cestíčka, necháme odkvapkať a vyprážame dozlata. Necháme odkvapkať.

Cukor zmiešame so škoricou a posypeme kolieska.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy