Kukuričné lievance s čučoriedkami

Ingrediencie na 4 porcií
  • Múka - kukuričná 70g
  • Múka - hladká 70g
  • Cukor 2PL hnedý
  • Kypriaci prášok do pečiva 1čl
  • Vajce - bielok 2ks
  • Mlieko 80ml
  • Tuk 1PL stužený rastlinný
  • Olej 2PL
  • Kompót 1 pohár čučoriedkový

Vo veľkej mise premiešame oba druhy múky s cukrom a kypriacim práškom.

V hrnčeku rozohrejeme rastlinný tuk. Vo vysokej nádobe rozšľaháme bielky, tuk a mlieko.

Preosiatu múku postupne primiešavame do mliečnej zmesi a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké, lesklé cesto.

Vo veľkej teflónovej panvici pri strednej teplote rozohrejeme trochu oleja. Na každý lievanec nalejeme do panvice 1 -2 lyžice cesta a z každej strany opražíme. Udržiavame v teple.

Podávame ozdobené čučoriedkovým kompótom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy