Kukuričné lievance s čučoriedkami

Ingrediencie na 4 porcií
  • Múka - kukuričná 70g
  • Múka - hladká 70g
  • Cukor 2PL hnedý
  • Kypriaci prášok do pečiva 1čl
  • Vajce - bielok 2ks
  • Mlieko 80ml
  • Tuk 1PL stužený rastlinný
  • Olej 2PL
  • Kompót 1 pohár čučoriedkový

Vo veľkej mise premiešame oba druhy múky s cukrom a kypriacim práškom.

V hrnčeku rozohrejeme rastlinný tuk. Vo vysokej nádobe rozšľaháme bielky, tuk a mlieko.

Preosiatu múku postupne primiešavame do mliečnej zmesi a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké, lesklé cesto.

Vo veľkej teflónovej panvici pri strednej teplote rozohrejeme trochu oleja. Na každý lievanec nalejeme do panvice 1 -2 lyžice cesta a z každej strany opražíme. Udržiavame v teple.

Podávame ozdobené čučoriedkovým kompótom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy