Camembert s orechovou kôrkou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Syr - camembert 1/2 kg
  • Orech - vlašský 7dkg mleté
  • Strúhanka 4PL
  • Vajce - bielok 2ks
  • Marhuľa 15dkg sušené
  • Med 1PL
  • Citrónová šťava 1/2 citróna

Na prípravu omáčky namočíme marhule asi na 3 hodiny do 0,3l vody. V tejto vode potom uvaríme marhule domäkka a zmixujeme. Omáčku osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a medom. V prípade potreby zriedime vodou.

Pomiešame mleté orechy so strúhankou. Rozšľaháme mleté orechy so strúhankou. Rozšľaháme bielky. Nakrájame na kusy dobre vychladený camembert, namočíme do bielkov a obalíme v orechovej strúhanke.

Rozpálime tuk, syr rýchlo vypražíme do zlatova. Necháme odkvapkať.

Syr a omáčku upravíme na tanieroch.