Camembert s orechovou kôrkou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Syr - camembert 1/2 kg
  • Orech - vlašský 7dkg mleté
  • Strúhanka 4PL
  • Vajce - bielok 2ks
  • Marhuľa 15dkg sušené
  • Med 1PL
  • Citrónová šťava 1/2 citróna

Na prípravu omáčky namočíme marhule asi na 3 hodiny do 0,3l vody. V tejto vode potom uvaríme marhule domäkka a zmixujeme. Omáčku osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a medom. V prípade potreby zriedime vodou.

Pomiešame mleté orechy so strúhankou. Rozšľaháme mleté orechy so strúhankou. Rozšľaháme bielky. Nakrájame na kusy dobre vychladený camembert, namočíme do bielkov a obalíme v orechovej strúhanke.

Rozpálime tuk, syr rýchlo vypražíme do zlatova. Necháme odkvapkať.

Syr a omáčku upravíme na tanieroch.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.05.2011
Ivetka

Mäso osolíme, prešpikujeme kúskami slaniny a krátko prudko opečieme na tuku v pekáči, aby sa mäso zatiahlo. Mäso vyberieme a na rozohriatom tuku dozlata orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme pivom, vmiešame horčicu, vrátime mäso a pridáme korenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre pod pokrievkou, za občasného polievania šťavou kým nie je mäkké. Mäkké mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu zahustíme nastrúhaným tvrdým tmavým chlebom a asi 20 minút povaríme. Potom scedíme a podľa potreby dochutíme. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky asi 1cm hrubé, vložíme do omáčky a necháme prehriať.

Štítky receptov

Typ prípravy