Camembert s orechovou kôrkou

Ingrediencie na 4 porcií
  • Syr - camembert 1/2 kg
  • Orech - vlašský 7dkg mleté
  • Strúhanka 4PL
  • Vajce - bielok 2ks
  • Marhuľa 15dkg sušené
  • Med 1PL
  • Citrónová šťava 1/2 citróna

Na prípravu omáčky namočíme marhule asi na 3 hodiny do 0,3l vody. V tejto vode potom uvaríme marhule domäkka a zmixujeme. Omáčku osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a medom. V prípade potreby zriedime vodou.

Pomiešame mleté orechy so strúhankou. Rozšľaháme mleté orechy so strúhankou. Rozšľaháme bielky. Nakrájame na kusy dobre vychladený camembert, namočíme do bielkov a obalíme v orechovej strúhanke.

Rozpálime tuk, syr rýchlo vypražíme do zlatova. Necháme odkvapkať.

Syr a omáčku upravíme na tanieroch.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy