Roláda pre celiakov

Ingrediencie na 22 porcií
  • Pšeno 400g
  • Piškóty 120g bezlepkových
  • Maslo 150g bezlaktózové
  • Cukor 50-100g trstinový
  • Banán 2 menšie

Pšeno opláchneme a uvaríme podľa návodu na sáčku, ale v neosolenej vode.

Do vychladnutého pridáme bezlepkové piškóty, trstinový cukor a bezlaktózové maslo. Vypracujeme cesto.

Z cesta urobíme dve placky a do každej zabalíme jeden celý olúpaný banán. Vytvarujeme obe ako roládu a obalíme ich v kokose.

Nepečené rolády dáme stuhnúť do chladu. Optimálne je keď tam zostane do druhého dňa.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

06.05.2011
Ivetka

Rúru predhrejeme na 200°C. Múku, potravinový škrob a kypriaci prášok premiešame. Maslo, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme vajcia, štipku soli, zmes múky a mlieko. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180°C. Koláč vyklopíme na kuchynskú mriežku, papier odstránime a koláč necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so 100g cukru. Želatínu zmäkčíme v studenej vode, vyžmýkame, ohrejeme a necháme rozpustiť. Po lyžiciach ju pridávame do tvarohu. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom. Jednu polovicu zmiešame s tvarohom a druhú si necháme do cukrárského vrecka na ozdobenie. Tvarohovú zmes natrieme na koláč. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, rozpolíme a poukladáme navrch koláća. Za stáleho miešania rozohrejeme lekvár a štetcom nanesieme na jahody. Potom koláč pokrájame na 20 kúskov a každý ozdobíme šľahačkou.

Štítky receptov

Typ prípravy