Roláda pre celiakov

Ingrediencie na 22 porcií
  • Pšeno 400g
  • Piškóty 120g bezlepkových
  • Maslo 150g bezlaktózové
  • Cukor 50-100g trstinový
  • Banán 2 menšie

Pšeno opláchneme a uvaríme podľa návodu na sáčku, ale v neosolenej vode.

Do vychladnutého pridáme bezlepkové piškóty, trstinový cukor a bezlaktózové maslo. Vypracujeme cesto.

Z cesta urobíme dve placky a do každej zabalíme jeden celý olúpaný banán. Vytvarujeme obe ako roládu a obalíme ich v kokose.

Nepečené rolády dáme stuhnúť do chladu. Optimálne je keď tam zostane do druhého dňa.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.03.2011
Ivetka

Slaninu pokrájame na drobné kocky. Cibuľu, cesnak a mrkvu pokrájame nadrobno. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej a slaninu opražíme dochrumkava. Pridáme cesnak, cibuľu a mrkvu a všetko trochu opražíme. Potom pridáme mäso a ďalej opekáme. Pridáme paradajky, ktoré sme pokrájali, prilejeme vývar a dochutíme soľou a korením. Všetko pomaly varíme v odkrytom hrnci asi 30 minút. Tvaroh roztlačíme vidličkou a premiešame s vajciami a polovicou postrúhaného parmezánu. Mozarellu necháme odkvapka´t a pokrájame na kocky. Dve lyžice mozarelly si odložíme, zvyšok aj s tvarohom vmiešame do zeleniny s mäsom. Rúru predhrejeme na 200°C. Cannelloni uvaríme podľa návodu a naplníme mäsovou zmäsou. Zvyšnú zmes dáme do zapekacej misy a naukladáme na ňu plnené cannelloni. Posypeme syrom a kúskami masla. Pečieme asi 45 minút.

Štítky receptov

Typ prípravy