Špenátová roláda

Ingrediencie na 6 porcií
  • Špenát 300g .môže byť mrazený
  • Vajce 5ks
  • Syr 160g smotanový Duko
  • Sol´ pol čl
  • Múka - hladká 3PL
  • Kypriaci prášok do pečiva pol sáčku
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Ryba - losos 1 balenie
  • Syr - parmezán 2PL

Špenát asi 5 minút podusíme a necháme ho vychladnúť. Žĺtky rozmixujeme s 50h syra Duko a s vychladnutým špenátom. Pridáme soľ, múku a kypriaci prášok. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.

Zmes rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Ten vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri teplote 170°C.

Cesto necháme vychladnúť a potom ho potrieme zvyšným syrom s prelisovaným cesnakom, rovnomerne vyložíme lososom a zvinieme do rolády. Posypeme parmezánom a necháme stuhnúť.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy