Šalát z rukoly

Ingrediencie na 4 porcií
  • Rukola
  • Paprika - červená
  • Cuketa
  • Olej - olivový
  • Ocot - balzamikový
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Paradajky - cherry
  • Syr - parmezán

Červené paptiky položíme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Pečieme pri 180°C asi 15 minút. Po vychladnutí papriky olúpeme a očistíme od jadierok.

Cuketu ugrilujeme. Všetky ingrediencie zmiešame a posypeme parmezánom

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy