Kuracie KUNG-PAO

Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - kuracie - prsia vykostené - 150g
  • Solamyl 1 lyžička
  • Olej - sójový 3 lyžice
  • Olej - pálivý 1 lyžica
  • Paprika - čili 3 - pálivé
  • Cibuľa mladá - 1
  • Zázvor 1 lyžička
  • Orech - burský 50g - opražené
  • Omáčka - sójová 1 lyžička
  • Ocot 1 lyžička
  • Cukor 15g
  • Víno - biele 1 lyžička
  • Vývar Pol lyžičky
  • Solamyl slepačí - pol lyžičky
  • Sol´ Pol lyžičky

Mäso pokrájame na kocky veľké cca 4mm, premiešame s polovicou vajca rozšľahaného s polovicou lyžičky Solamylu a prudko opečieme na rozpálenom sójovom oleji asi pol minúty, pričom stále miešame aby sa kocky mäsa odd seba oddelili. Opečené kocky vyberieme a necháme odkvapkať. Na väčšej časti pálivého oleja opečieme pálive chilly papričky zbavené zrniek a pokrájame na kúsky veľké ako ryža, pridáme pokrájanú cibuľku, zázvor a opekáme až kým zmes nezačne výrazne voňať. Potom pridáme pripravené kocky mäsa, rýchlo premiešame, prisypeme opražené burské oriešky a znova premiešame. Všetko zalejeme pripraveným zálevom a opekáme ešte asi 5 - 10 sekúnd. Nakoniec jedlo pokvapkáme zvyšným pálivým olejom. Podávame s ryžou

Zálev: Všetky suroviny spolu dobre premiešame. (sójovú omáčku, ocot, cukor, biele víno, soľ, slepačí vývar, 1 lyžička Solamylu)

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy