Kuracie KUNG-PAO

Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - kuracie - prsia vykostené - 150g
  • Solamyl 1 lyžička
  • Olej - sójový 3 lyžice
  • Olej - pálivý 1 lyžica
  • Paprika - čili 3 - pálivé
  • Cibuľa mladá - 1
  • Zázvor 1 lyžička
  • Orech - burský 50g - opražené
  • Omáčka - sójová 1 lyžička
  • Ocot 1 lyžička
  • Cukor 15g
  • Víno - biele 1 lyžička
  • Vývar Pol lyžičky
  • Solamyl slepačí - pol lyžičky
  • Sol´ Pol lyžičky

Mäso pokrájame na kocky veľké cca 4mm, premiešame s polovicou vajca rozšľahaného s polovicou lyžičky Solamylu a prudko opečieme na rozpálenom sójovom oleji asi pol minúty, pričom stále miešame aby sa kocky mäsa odd seba oddelili. Opečené kocky vyberieme a necháme odkvapkať. Na väčšej časti pálivého oleja opečieme pálive chilly papričky zbavené zrniek a pokrájame na kúsky veľké ako ryža, pridáme pokrájanú cibuľku, zázvor a opekáme až kým zmes nezačne výrazne voňať. Potom pridáme pripravené kocky mäsa, rýchlo premiešame, prisypeme opražené burské oriešky a znova premiešame. Všetko zalejeme pripraveným zálevom a opekáme ešte asi 5 - 10 sekúnd. Nakoniec jedlo pokvapkáme zvyšným pálivým olejom. Podávame s ryžou

Zálev: Všetky suroviny spolu dobre premiešame. (sójovú omáčku, ocot, cukor, biele víno, soľ, slepačí vývar, 1 lyžička Solamylu)

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy