Kuracie KUNG-PAO

Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - kuracie - prsia vykostené - 150g
  • Solamyl 1 lyžička
  • Olej - sójový 3 lyžice
  • Olej - pálivý 1 lyžica
  • Paprika - čili 3 - pálivé
  • Cibuľa mladá - 1
  • Zázvor 1 lyžička
  • Orech - burský 50g - opražené
  • Omáčka - sójová 1 lyžička
  • Ocot 1 lyžička
  • Cukor 15g
  • Víno - biele 1 lyžička
  • Vývar Pol lyžičky
  • Solamyl slepačí - pol lyžičky
  • Sol´ Pol lyžičky

Mäso pokrájame na kocky veľké cca 4mm, premiešame s polovicou vajca rozšľahaného s polovicou lyžičky Solamylu a prudko opečieme na rozpálenom sójovom oleji asi pol minúty, pričom stále miešame aby sa kocky mäsa odd seba oddelili. Opečené kocky vyberieme a necháme odkvapkať. Na väčšej časti pálivého oleja opečieme pálive chilly papričky zbavené zrniek a pokrájame na kúsky veľké ako ryža, pridáme pokrájanú cibuľku, zázvor a opekáme až kým zmes nezačne výrazne voňať. Potom pridáme pripravené kocky mäsa, rýchlo premiešame, prisypeme opražené burské oriešky a znova premiešame. Všetko zalejeme pripraveným zálevom a opekáme ešte asi 5 - 10 sekúnd. Nakoniec jedlo pokvapkáme zvyšným pálivým olejom. Podávame s ryžou

Zálev: Všetky suroviny spolu dobre premiešame. (sójovú omáčku, ocot, cukor, biele víno, soľ, slepačí vývar, 1 lyžička Solamylu)

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy