Kuracia roláda s pórom

Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - kuracie - prsia 2 ks
  • Pór pol
  • Šunka 2 plátky
  • Olej - olivový 2 PL
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´
  • ryžovo-šošovicový mix 160g

Pór ošúpať od vrchných listov. Rozkrojiť na dva 8cm kúsky a uvariť. Potom každý kus obalíme plátkom šunky.

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, osolíme a okoreníme.Pór obalený v šunke zavinieme do kuracieho plátku a spevníme špáradlom.

Rolky opečieme na panvici zo všetkých strán, podlejeme vodou a 15 minút podusíme. Vyberieme a uložíme v teple.

Ryžovo-šošovicovú zmes podľa návodu uvaríme, podávama spolu s kuracou rolkou,ktorú môžeme nakrájať pred podávaním.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy