Kuracia roláda s pórom

Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - kuracie - prsia 2 ks
  • Pór pol
  • Šunka 2 plátky
  • Olej - olivový 2 PL
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´
  • ryžovo-šošovicový mix 160g

Pór ošúpať od vrchných listov. Rozkrojiť na dva 8cm kúsky a uvariť. Potom každý kus obalíme plátkom šunky.

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, osolíme a okoreníme.Pór obalený v šunke zavinieme do kuracieho plátku a spevníme špáradlom.

Rolky opečieme na panvici zo všetkých strán, podlejeme vodou a 15 minút podusíme. Vyberieme a uložíme v teple.

Ryžovo-šošovicovú zmes podľa návodu uvaríme, podávama spolu s kuracou rolkou,ktorú môžeme nakrájať pred podávaním.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy