Kuracia roláda s pórom

Ingrediencie na 2 porcií
  • Mäso - kuracie - prsia 2 ks
  • Pór pol
  • Šunka 2 plátky
  • Olej - olivový 2 PL
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´
  • ryžovo-šošovicový mix 160g

Pór ošúpať od vrchných listov. Rozkrojiť na dva 8cm kúsky a uvariť. Potom každý kus obalíme plátkom šunky.

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, osolíme a okoreníme.Pór obalený v šunke zavinieme do kuracieho plátku a spevníme špáradlom.

Rolky opečieme na panvici zo všetkých strán, podlejeme vodou a 15 minút podusíme. Vyberieme a uložíme v teple.

Ryžovo-šošovicovú zmes podľa návodu uvaríme, podávama spolu s kuracou rolkou,ktorú môžeme nakrájať pred podávaním.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy