Kapustnica s klobásou

Ingrediencie na 10 porcií
  • Kapusta - kyslá 1-1 -5 kg kapusty
  • Klobása 30g pikantnej
  • Korenie - čierne celé
  • Bobkový list
  • Huby 30g sušené
  • Vegeta

Do väčšieho hrnca dáme kapustu aj so šťavou. Všetku klobásu nakrájame na väčšie kusy a vložíme do kapusty. Pridáme celé čierne korenie a bobkový list a sušené huby. Zalejeme vodou.

Varíme na miernom ohni asi dve hodiny. Dochutíme vegetou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy