Syrové mafiny so špenátom

Ingrediencie na 12 porcií
  • Vajce 2ks
  • Maslo 50g rozpustené
  • Smotana na šľahanie 200ml
  • Orech - muškátový štipka
  • Syr - mozarella 70g
  • Syr - tvrdý 70g
  • Špenát 150g
  • Múka - hladká 250g
  • Kypriaci prášok do pečiva 2čl

Rúru predhrejeme na 200°C a formu na mafiny vymastíme roztopeným maslom a pomúčime alebo vyložíme papierovými košíčkami.

Špenát umyjeme a nasekáme, mrazený rozmrazíme a vytlačíme z neho vodu. V mise zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, špenátom a na kocky nakrájanými syrmi. V druhej miske rozšľaháme vajcia s rozpusteným vychladnutým maslom, smotanou, soľou a korením a muškátovým orieškom. Obe hmoty zmiešame a podľa chuti osolíme.

Cesto rozdelíme do pripravených formičiek a pečieme v predhriatej rúre dozlata. Podávame ešte teplé.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

01.02.2011
Ivetka

Rybu umyjeme, vyčistíme tak,aby zostala v celku. Pripravenú rybu osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, 1 cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme,okoreníme a orestujeme na oleji do zlata. Naplníme rybu. Do pekáča vložíme alobal, na alobal dáme rybu, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom, posypeme znovu korením na ryby. Potom rybu natrieme majonézou. Na majonézu položíme nakrájanú cibuľu, čerstvú papriku nakrájanú na kolieska, petržlen,bobkový list. Zabalíme do alobalu. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu bez prikrytia, kým ryba nezmäkne. Hotovú rybu servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu podávame varené zemiaky.

Štítky receptov

Typ prípravy