Syrové mafiny so špenátom

Ingrediencie na 12 porcií
  • Vajce 2ks
  • Maslo 50g rozpustené
  • Smotana na šľahanie 200ml
  • Orech - muškátový štipka
  • Syr - mozarella 70g
  • Syr - tvrdý 70g
  • Špenát 150g
  • Múka - hladká 250g
  • Kypriaci prášok do pečiva 2čl

Rúru predhrejeme na 200°C a formu na mafiny vymastíme roztopeným maslom a pomúčime alebo vyložíme papierovými košíčkami.

Špenát umyjeme a nasekáme, mrazený rozmrazíme a vytlačíme z neho vodu. V mise zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, špenátom a na kocky nakrájanými syrmi. V druhej miske rozšľaháme vajcia s rozpusteným vychladnutým maslom, smotanou, soľou a korením a muškátovým orieškom. Obe hmoty zmiešame a podľa chuti osolíme.

Cesto rozdelíme do pripravených formičiek a pečieme v predhriatej rúre dozlata. Podávame ešte teplé.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy