Syrové mafiny so špenátom

Ingrediencie na 12 porcií
  • Vajce 2ks
  • Maslo 50g rozpustené
  • Smotana na šľahanie 200ml
  • Orech - muškátový štipka
  • Syr - mozarella 70g
  • Syr - tvrdý 70g
  • Špenát 150g
  • Múka - hladká 250g
  • Kypriaci prášok do pečiva 2čl

Rúru predhrejeme na 200°C a formu na mafiny vymastíme roztopeným maslom a pomúčime alebo vyložíme papierovými košíčkami.

Špenát umyjeme a nasekáme, mrazený rozmrazíme a vytlačíme z neho vodu. V mise zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, špenátom a na kocky nakrájanými syrmi. V druhej miske rozšľaháme vajcia s rozpusteným vychladnutým maslom, smotanou, soľou a korením a muškátovým orieškom. Obe hmoty zmiešame a podľa chuti osolíme.

Cesto rozdelíme do pripravených formičiek a pečieme v predhriatej rúre dozlata. Podávame ešte teplé.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy