Syrové mafiny so špenátom

Ingrediencie na 12 porcií
  • Vajce 2ks
  • Maslo 50g rozpustené
  • Smotana na šľahanie 200ml
  • Orech - muškátový štipka
  • Syr - mozarella 70g
  • Syr - tvrdý 70g
  • Špenát 150g
  • Múka - hladká 250g
  • Kypriaci prášok do pečiva 2čl

Rúru predhrejeme na 200°C a formu na mafiny vymastíme roztopeným maslom a pomúčime alebo vyložíme papierovými košíčkami.

Špenát umyjeme a nasekáme, mrazený rozmrazíme a vytlačíme z neho vodu. V mise zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, špenátom a na kocky nakrájanými syrmi. V druhej miske rozšľaháme vajcia s rozpusteným vychladnutým maslom, smotanou, soľou a korením a muškátovým orieškom. Obe hmoty zmiešame a podľa chuti osolíme.

Cesto rozdelíme do pripravených formičiek a pečieme v predhriatej rúre dozlata. Podávame ešte teplé.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

19.11.2010
Ivetka

Žemle pokrájajte a zalejte mliekom, Tekvicu očistite, nakrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pridajte tekvicové semienka, nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a rozpustené maslo. Primiešajte žemle, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Kuracie prsia umyte, osušte a prerežte do nich kapsu. Naplňte ju pripravenou plnkou a otvory spojte špáradlom. Na panvici rozohrejte olej a kapsy opečte dozlatista. Preložte ich do pekáčika, osoľte,mierne podlejte vývarom, a pridajte zvyšné maslo. Vložte do vyhriatej rúry a dopekajte pri teplote 200°C asi 30 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievajte. Mäkké mäso vyberte a uchovajte v teple. Výpek zaprášte múkou, opražte, zalejte vodou a prevarte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Kuracie prsia prekrojte, polejte omáčkou a doplňte grilovanou,alebo opečenou zeleninou.

Štítky receptov

Typ prípravy