Grécky šalát

Ingrediencie na 3 porcií
  • Uhorka - Šalátová 2
  • Paprika - zelená 2
  • Cibuľa 1 stredná
  • Syr - feta 175g
  • Paradajka 1kg
  • Bylinkový nálev
  • Olivy 125g

Očistené, olúpané uhorky pozdĺžne prekrojíme, lyžicou vyberieme semená a dužinu nakrájame asi na 2,5cm kúsky. Očistené papriky bez jadrovníkov a rebier nakrájame nadrobno, cibuľu na tenké kolieska, syr a rajčiny na drobné kúsky a všetko vložíme do misy. Pridáme olivy a nálev. Zľahka premiešame a necháme odstáť 30 minút.

Bylinkový nálev: 4 PL červeného vínneho octu, 12 PL oleja, soľ, mleté korenie, posekaná petržl.vňať, oregano, mäta, horčica.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy