Bravčová panenka

Ingrediencie na 4 porcií
  • Mäso - bravčové 2 panenky
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Čili krém 1pl
  • Rozmarín pol čl
  • Citrón 1ks
  • Med 4pl
  • Vývar 300ml zeleninový
  • Olej 2pl
  • Omáčka - vorčestrová 1čl
  • škrobová múćka 1PL
  • horčičné semienka 1PL

Mäso osolíme, okoreníme a pečieme na panvici s olejom. Horćičné semienka podrvíme v mažiari. Opečené mäso preložímedo pekáča vyloženého papierom na pečenie a posypeme štipkou drvených semienok a rozmarínom. Pečieme pri teplote 190°C asi 30 min.

V hrnci vymiešame zeleninový vývar, med, citrónovú šťavu, zvyšné horčičné semienka a omáčku čili. Varíme 5 minút. V malom množstve vody rozmiešame škrobovú múčku, pridáme do hrnca a krátko povaríme. Mäso nakrájame na porcie a prelejeme omáčkou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy