Ovocný koláč

Ingrediencie
  • Múka - polohrubá 1 -75 šálky
  • Broskyňa 1 -5 šálky olúpaných broskýň
  • Cukor - kryštálový 1 šálka
  • Olej pol šálky
  • Kakao 2pl
  • Vajce 3ks
  • Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
  • Sol´
  • Cukor - práškový na posypanie
  • Tuk na vymastenie plechu
  • Múka na posypanie plechu
  • Mlieko 3štvrte šálky kefír

Vajcia rozšľaháme s kefírom. Zvyšné prísad preosejeme do misy. Pridáme vaječnú hmotu a dôkladne vymiešame cesto. Potom ho nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu s vyšším okrajom a rovnomerne posypeme ovocím.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30-35 minút. Po vychladnutí koláč nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy