Ohnivý hrniec

Ingrediencie na 8 porcií
  • Cibuľa 2ks
  • Mäso - hovädzie 800g predné
  • Olej 3pl
  • Pretlak - paradajkový 50g
  • Vývar - mäsový 1L
  • Sol´
  • Korenie - čierne - mleté
  • Korenie - cayenské
  • Cestoviny 200g malých -kolienka.... -
  • Fazuľa 1 plechovka červených
  • Zelenina - mrazená 300g
  • Paprika - čili 1ks

Cibule ošúpte a spolu s očistenou čili papričkou nasekajte nadrobno. Hovädzie mäso umyte, nakrájajte na kocky a opečte na oleji v hrnci. Pridajte cibuľu s čili papričkou a tiež opečte.

Do hrnca prilejte rajčinový pretlak a mäsový bujón.Všetko osoľte, okoreňte a priveďte do varu. Mäso nechajte pozvoľna variť.

Malé cestoviny,napr. kolienka, uvarte sceďte ich a nechajte odkvapkať. Z fazuliek zlejte nálev.

Keď je mäso mäkké, pridajte do hrnca zeleninu, konzervované fazule a kolienka. Všetko spolu zohrejte. Jedlo podľa potreby dochuťte soľou, korením a cukrom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy