Paradajky pečené v rúre

Ingrediencie na 2 porcií
  • Paradajky - cherry 1kg
  • Olej - olivový 2 lyžice
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Bazalka červená - hrsť otrhaných lístkov
  • Korenie - čierne štipka
  • Sol´ štipka

Rúru vyhrejte na cca 180 stupňov. Paradajky dajte do ohňovzdornej nádoby, pokvapkajte olejom a pridajte cesnak. Osoľte a okoreňte. Pečte 35 - 40 minút, kým paradajky zmäknú a začnú hnednúť. Preložte na servírovaciu misu. Posypte bazalkou a zľahka ju premiešajte medzi rajčiakmi. Podávajte s cestovinami.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

29.08.2010
Ivetka

4 vajcia variť v osolenej vode namäkko 5 min, potom schladiť. 1 vajce rozšľahať.Lístkové cesto nakrájať na maličké štvorčeky. Namäkko uvarené vajcia opatrne olúpeme a obalíme v múke, vajíčku a pokrájanom lístkovom ceste ako v klasickom trojobale. Na horúcom oleji opečieme dozlata a chrumkava. Šunku pokrájať na štvorčeky. Cibuľu pokrájať na pásiky a ľahko vypražiť na masle pridať pokrájanú šunku, špenát, soľ, čierne korenie a muškátový orech.Túto zmes pripravíme na tanier. Navrch položíme plátok šunky a naň vyprážané vajce,posypeme nastrúhaným chrenom.

Štítky receptov

Typ prípravy