Kyslá zemiaková polievka

Ingrediencie na 4 porcií
  • Zemiaky 400g
  • Smotana 250ml
  • Vajce 2
  • Masť 40g
  • Múka - hladká 40g
  • Ocot
  • Cukor
  • Kôpor
  • Sol´

Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do osolenej vriacej vody (asi 1200 ml). Na masti speníme očistenú a nakrájanú cibuľu, poprášime múkou, opražíme, precedíme a zamiešame do polievky.

Rozšľahané vajcia primiešame do polievky po 15 minútach varenia. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu, cukor, ocot, a nadrobno nasekaný kôpor.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy