Kelová polievka

Ingrediencie na 4 porcií
  • Kel 250g
  • Zemiaky 150g - nové
  • Cibuľa 1
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Masť 30g
  • Majoránka
  • Rasca
  • Korenie - čierne - mleté
  • Sol´

Z kelu odrežeme tvrdé hlúbovité časti a nakrájame na rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme nakrájaný kel a krátko opražíme.

Zalejeme vriacou vodou, pridáme očistené a nakrájané zemiaky, rozotretý cesnak so soľou, korenie, rascu a soľ. Uvaríme domäkka. Tesne pred dovarením pridáme majorán.Podľa chuti môžeme pridať sušené huby, nakrájanú údenú klobásu, alebo párky.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy