Punčové rezy

Ingrediencie na 4 porcií
  • Vajce 2
  • Vajce - žĺtok 4
  • Cukor - práškový 150g
  • Citrónová kôra
  • Vajce - bielok 4
  • Múka - krupicová 150g
  • Cukor - práškový 150g
  • Piškóty 20 kusov
  • Citrónová šťava z jedného citróna
  • Orech 150g
  • Čokoláda 50g
  • Rum 1dl
  • Šťava trocha - ovocná
  • Lekvár marhuľový
  • Cukor - práškový 160g
  • Voda 2 lyžice - vriaca
  • Rum 2 lyžice

Celé vajcia, žĺtky, cukor a postrúhanú citrónovú kôru miešame asi 1/2 hodiny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou zľahka primiešame k vymiešanemu cestu.

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto vyberieme z plechu a mokrým nožom prerežeme po dĺžke na tri rovnaké diely.

Spodný diel natrieme marhuľovým lekvárom a rozotrieme naň polovicu plnky. Zakryjeme druhým dielom, ktorý dobre pokvapkáme rumom, natrieme marhuľovým lekvárom a zvyškom plnky. Zakryjeme tretím dielom a na chvíľku zaťažíme. Potom polejeme rumovou polevou.

PLNKA: Z cukru a trošky vody uvaríme hustý sirup a necháme vychladnúť. Vychladnutým sirupom oblejeme piškóty, primiešame citrónovú šťavu, mleté orechy, postrúhanú čokoládu, rum a podľa potreby ovocnú šťavu. Plnku dobre vymiešame.

RUMOVÁ POLEVA: Všetko spolu dobre vymiešame asi 1/2 hodiny, až poleva zhustne.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy