Gaštanová roláda

Ingrediencie na 4 porcií
  • Gaštany 500g - varené - pretlačené
  • Orech 70g
  • Maslo 50g
  • Cukor - práškový 100g
  • Vanilkový cukor 1 balíček
  • Rum 1 lyžica
  • Vajce - žĺtok 1

K uvareným pretlačeným gaštanom pridáme pomleté oriešky, maslo, práškový cukor, rum, vanilkový cukor, žĺtok a všetko spolu zmiesime.

Urobíme roládu a vrch polejeme čokoládovou polevou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy