Anglický rozbíf

Ingrediencie
  • Mäso - hovädzie - roštenka 600g - odkostená a očistená
  • Tuk 60g
  • Múka - hladká 10g
  • Korenie - čierne - mleté
  • Omáčka - vorčestrová
  • Voda alebo vývar
  • Sol´

Odležanú nízku roštenku - rozbíf - umyjeme, čistou utierkou osušíme, odblaníme, tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme tukom a necháme odležať 1 hodinu.

Potom z oboch strán prudko opečieme na rozohriatom tuku a za občasného prelievania vlastnou šťavou a mierneho dolievania vývaru pečieme v horúcej rúre asi 20 minút.

Výperk vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme do hneda, zalejeme vlažnou vodou a dobre povaríme. Anglický rozbíf pokrájame na plátky, poukladáme na teplý tanier a podlejeme precedenou horúcou štavou ochutenou vorčestrom.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy