Pikantný šalát

Ingrediencie na 2 porcií
  • Saláma 300g - (turistická)
  • Ocot
  • Omáčka - vorčestrová
  • Vajce 2
  • Uhorka - kyslá 100g
  • Cibuľa 70g
  • Majonéza 150g
  • Horčica - jemná
  • Sol´

Olúpanú salámu, vajcia uvarené natvrdo a uhorky pokrájame na malé kocky, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a majonézu, ochutíme soľou, vorčestrovou omáčkou, horčicou, octom, a mletým čiernym korením a premiešame.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

25.05.2011
Ivetka

Najprv uvaríme hovädzie mäso, ktoré prešpikujeme slaninou. Varíme na miernom plameni spolu so soľou, korením, novým korením, jalovcom a bobkovým listom. Zeleninovú zmes halali povaríme spolu s trochou vývaru, soli a korenia a po chvíli rozmixujeme dohladka. Pridáme zbytok vývaru a necháme povariť. Prilejeme smotanu s rozšľahanou múkou a povaríme. Zjemníme kúskom masla. Rožky nakrájame na kocky a zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, osolíme a necháme pol hodiny odležaž. Primiešame múku a robíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Varíme v osolenej vode pol hodiny. Podávame s plátkami citróna, šľahačkou a brusnicami.

Štítky receptov

Typ prípravy