Ham and eggs

Ingrediencie na 4 porcií
  • Šunka 200g
  • Olej 50g
  • Vajce 8
  • Sol´
  • Petržlenová vňať
  • Uhorka - kyslá

Šunku pokrájame na tenšie plátky ( na 1 porciu 3 až 4 plátky ). Na rozohriatom oleji opečieme plátky šunky, do medzier medzi nimi rozbijeme čerstvé vajcia tak, aby ostali v celku, osolíme a pečiem, až kým bielky vajec nestuhnú (žĺtky zostanú tekuté).

Opečenú šunku s vajciami preložíme na teplý tanier pomocou lopatky, posypeme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobíme kyslou uhorkou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

11.03.2011
Ivetka

Mäso pokrájame na rezančeky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska, strúčiky hrášku umyjeme a očistíme. Sójové výhonky prepláchneme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kukuričné klásky necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme dostatok osolenej vody, necháme zovrieť a strúčiky v nej varíme asi 2 minúty. potom ich scedíme, ochladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozohrejeme olej a mäso za stáleho miešania prudko opečieme. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pripravenú zeleninu za stáleho miešania opekáme vo zvyšnom oleji domäkka. Prilejeme vývar, pridáme mäso a ohrejeme. Ochutíme sójovou omáčkou, čiernym korením, osolíme, posypeme petržlenovou vňaťou.

Štítky receptov

Typ prípravy