Ham and eggs

Ingrediencie na 4 porcií
  • Šunka 200g
  • Olej 50g
  • Vajce 8
  • Sol´
  • Petržlenová vňať
  • Uhorka - kyslá

Šunku pokrájame na tenšie plátky ( na 1 porciu 3 až 4 plátky ). Na rozohriatom oleji opečieme plátky šunky, do medzier medzi nimi rozbijeme čerstvé vajcia tak, aby ostali v celku, osolíme a pečiem, až kým bielky vajec nestuhnú (žĺtky zostanú tekuté).

Opečenú šunku s vajciami preložíme na teplý tanier pomocou lopatky, posypeme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobíme kyslou uhorkou.

Kategórie

Sledovať

Recept dňa

12.01.2011
Ivetka

Mäso osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Čili papričku umyjeme zbavíme vnútra a jemne nakrájame. Bazalku umyjeme a osušíme. Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame. Kari pastu zahrejeme vo woku. Pridáme smotanu z kokosového mlieka a varíme pokiaľ sa na povrchu nevytvorí žltá vrstva. Pridáme kurkumu, mäso, dve tretiny bazalkových lístkov, palmový cukor a polovicu kokosového mlieka. Varíme 4 minúty a potom prilejeme zvyšok kokosového mlieka. Pridáme čili papričku a bambusové výhonky, dusíme ďalšie 4 minúty, ochutíme rybou omáčkou a korením a posypeme zvyškom lístkov bazalky.

Štítky receptov

Typ prípravy